Utjecaj planeta u astrologiji | ASTRO24h

Utjecaj planeta u astrologiji

Utjecaj-planeta-u-astrologiji

SUNCE : Opisuje Ego, način na koji se predstavljamo svijetu i najvažniji je faktor u životu ljudi. Bolji položaj Sunca čini da osoba na koju utječe posjeduje veći broj njegovih karakteristika, a najvažnije su dostojanstvo, snaga, moć, želja za dominacijom, stabilnost, odanost, darežljivost i optimizam. Mjesto u kojem se nalazi Sunce u Natalnom horoskopu, nalazi se i aspekt života u kojemu će pojedinac zablistati i na koji će biti fokusirana najveća pažnja. Predstavlja najvažnija obilježja ličnosti i njenog ponašanja; aktivnosti kojima se bavi i njene odnose prema drugima. Kao simbol mudrosti i optimizma ova svijetla točka svemira je dobrotvor koji blagonaklono promatra svijet i pomaže ljudima izabrati ispravan put. Personificira muškost, također govori i o odnosu prema ocu. Vladar je Ovna, Lava i djelomično Bika.

MJESEC : On je odgovoran za raspoloženja, osjećaje i predstavlja intimno okruženje i obitelj. U horoskopima gdjeMjesec ima dosta aspekata sa drugim planetima, izražene su osobine kao što su romantika, emotivnost i sklonost kući i sreći u krugu obitelji. Mjesto Mjeseca u Natalnom horoskopu određuje aspekte života u kojima smo skloni emocionalnim usponima i padovima. Ujedno određuje tip partnera koji očekujemo (na primjer, ženu sa Mjesecom u znaku Škorpiona privlačiti će partneri iz grupe Vodenih znakova, bez obzira na njen vladajući znak). Odnosi se na podsvijest, skrivene emocije i osjećaje vezane za porodicu. Simbol je sanjarenja, imaginacije i vječitog idealizma. Njegova osnovna obilježja su kompliciranost, mističnost, magnetizam, dar za umjetnost i okultizam. Također, Mjesec govori i o odnosu prema majci i potomstvu. Personificira ženskost i vladar je Raka.

MERKUR : Simbol je logike i razuma, predstavlja način komunikacije i ophođenja prema drugima. Merkur upravlja logičkim načinom mišljenja, intelektom, razumom i osjetilnim percepcijama. Vlada poslovima u kojima je neophodna mašta, vještina, energija i praktičnost. Mjesto u kojem se Merkur nalazi u Natalnom horoskopu pokazuje dijelove našeg zanimanja kao i način na koji im prilazimo. Ako je loše aspektiran Merkur vlada negativnim duhom, potiče na prijevaru i dovodi do laži i prevara u najrazličitijim oblicima. Ukazuje na radoznalost, želju za kretanjem, promjenama, putovanja, braću, sestre i djecu. Merkur vlada Blizancima, Djevicom i Vodenjakom. Odgovara grčkom bogu Hermesu, glasniku bogova.

VENERA : Kao planeta ljubavi, pored toga što govori o načinu na koji se iskazuju osjećaji, govori i o suosjećajnosti i nježnosti koja se pokazuje prema drugima. U Natalnom horoskopu se odnosi na stvari u kojima pronalazimo zadovoljstva i način na koji ih iskazujemo; umjetničke i romantične težnje, ono što osjećamo prema drugima i ono sto oni osjećaju prema nama. Ljubavni život također je pod utjecajem Venere . Ova planeta upravlja emotivnim kontaktima, moralom, brakom i različitim savezima. Ukazuje na umjetničke talente, kreativnost i estetiku. Smatra se ženskom planetom, a naziva se i malom srećom. Vlada emocijama, prijateljstvima i brine se o lijepim stvarima u životu. Vlada Bikom, Vagom i djelomično Vodenjakom. Njena personifikacija u grčkoj mitologiji je Afrodita, božica ljubavi.

MARS : Mars znači aktivnost, samopouzdanje, želju za pobjedom i sposobnost pojedinca da se dokaže. Smatra se zloćudnim planetom koji je gospodar vatre, bog rata i zaštitnik vojnika; zbog toga posjeduje autodestruktivnost, brutalnost i rušilačke ideje. To je planeta snažnog temperamenta i agresivnosti koja donosi i određene nevolje, probleme i opterećenja. Predstavlja način na koji se borimo i suprotstavljamo ljudima ili stvarima. Upravlja animalnom prirodom, željom i seksualnom energijom. Mars u Natalnom horoskopu označava segment života u koji ulažemo najveću energiju, naše želje i odlučnost za ostvarenjem ambicija. Vlada Ovnom i Škorpionom. Prema grčkoj mitologiji odgovara Arisu, bogu rata.

JUPITER : Usko je povezan sa mudrošću, znanjima, vjerskim i duhovnim temama. Smatra se planetom kojoj se pripisuje najveća sreća. Donosi upornost u najtežim situacijama, pruža blagostanje i uvjete za uspjeh u životu. Jupiter opisuje optimistični pogled na svijet i mogućnosti za koje se možemo izboriti. Dobri aspekti Jupitera stvaraju dobronamjernu prirodu, uspjehe u poslu i braku; dok nepovoljni stvaraju nemarnost i gubljenje talenata na beznačajne stvari. Jupiter je pozitivna planeta koja se odnosi na plemenitu i otmjenu stranu čovjeka, bori se za pravedne stvar, ali ujedno traži i ovozemaljska uživanja. U astrologiji se naziva planetom velike sreće. Vlada Strijelcem i Ribama. U grčkoj mitologiji je predstavljen kroz vrhovnog boga Zeusa.

SATURN : Govori o disciplini, odgovornostima i naporima koje pojedinac ulaze kroz život. Ova blijeda i spora planeta je simbol prokletstva, smrti i izdaje, pa se zajedno sa Marsom ubraja u zloćudne. Veliki Učitelj, kako se još naziva, planeta je karme i dužnosti, a njegovo mjesto u Natalnom horoskopu predstavlja ograničenje slobode izbora i aspekt života u kojemu se osjećamo najnesigurnijim i u kojem težimo pronaći način da to nadoknadimo. Ujedno je planet iskušenja koji nas suočava sa strahovima i slabostima. Lukav je, usamljen, ujedno i strašljiv i borben. Vlada Jarcem, Vodenjakom i Djevicom. Prema grčkoj mitologiji odgovara Kronosu, bogu vremena i vođi prve generacije Titana, sinu Zemlje i Neba.

URAN : Predstavlja aspekte života koji traže nepredvidive reakcije i odstupanja od prihvaćenih normi, nekonvencionalnost i slobodu. Njegov simbol je difuzija. Sa sobom nosi revolucionarne ideje, rušenje starog i stvaranje novog svijeta. Eksplozivan je i originalan; upravlja znanošću, astrologijom i okultnim. Ovo je futuristička, humanitarna, intelektualna i utopijska planeta. Odnosi se i na stvaralačku volju, individualizam i pobunu. Uran u Natalnom horoskopu pokazuje segment života u kojemu nastojimo učinimo nešto neuobičajeno i drugačije. Vlada Vodenjakom i djelomično Vagom. U grčkoj mitologiji odgovara Uranosu, personifikaciji nebeskog svoda i prvoj generaciji bogova.

NEPTUN : Slično Uranu , Neptun ne poštuje utvrđena pravila, ali umjesto da ih poruši, on ih ostavlja neriješenim i nejasnim; zbog toga je njegov simbol obmana. Daje nevjerojatnu intuiciju, izuzetno razvijenu maštu, tajanstvenost, preosjetljivost i medijske sposobnosti. Kao planet iluzija, fantazija i psihičkog svijeta, govori o našoj ranjivosti u odnosu na druge, ali i u odnosu na unutrašnje porive, brige i osjećaj krivice. Položaj Neptuna u Natalnom horoskopu označava ono što ne želimo vidjeti i ono zbog čega zavaravamo sebe. Vladar je Riba. Prema grčkoj mitologiji veže se za Posejdona, boga mora.

PLUTON : Predstavlja moć transformacije i ukazuje na oblast života koja će biti izložena najvećim promjenama. Smatra se zloćudnom planetom i prema mnogim astrolozima predstavlja mračnu stranu čovječanstva. Pluton u Natalnom horoskopu označava složenost; mjesto gdje sami i bez tuđe pomoći moramo rješavati probleme. Upravlja donjim svijetom, uključujući tu i naše potisnuto ili nesvjesno “ja”. Govori o strahovima i opsesijama, rođenju i smrti. Otkriva sve što se tajno razvijalo, a njegovo djelovanje je sporo, ali i neizbježno. Vlada Škorpionom i Lavom. U grčkoj mitologiji ekvivalent mu je Had, bog podzemnog svijeta.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika