Uljepšajte život uz pomoć boja | ASTRO24h

Uljepšajte život uz pomoć boja

Uljepsajte-zivot-uz-pomoc-boja

Svaka boja ima svoju frekvenciju, pa su zato boje iznimno važne za uravnotežen protok energije. Usmjeravanjem njihove moći koriste se i feng shui majstori. Astrologija također ne zanemaruje boje i svaki horoskopski znak obilježava neka boja. Najvažnije je postići pravu ravnotežu spektra i iskoristiti pozitivan utjecaja i energiju svake boje.

OVAN - crvena

BIK - sve nijanse modre boje

BLIZANCI   – sve nijanse od žute do narančaste

RAK   – bijela, srebrna, srebrno-siva, svijetloplava

LAV -  žuta, narančasta, crvena, zlatna

DJEVICA - bijela, siva, plava

VAGA  -  plava, modra, smaragdna

ŠKORPION - crvenkaste i bež nijanse, maslinasto zelena

STRIJELAC - smaragdna, tirkizna, zelena, purpurna

JARAC - sve u boji zemlje

VODENJAK - tirkizna, zelena, plava

RIBE – plava, ljubičasta, zelena

Crvena  boja je boja života, krvi i seksualnosti. Pojačava vitalnost, unutarnji snagu,  pojačava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Potiče na akciju i pomaže da nadvladate strah od života. Neka istraživanja su pokazala da su sportaši u crvenim dresovima obično uspješniji.

Narančasta  je boja snage i života. Pozitivno djeluje na raspoloženje, privlači sretne misli, a kao i sve tople boje jača vitalnost organizma. Potiče optimizam.

Žuta  je boja sunce, a sunce znači život i zdravlje, radost i optimizam. Kao takva žuta boja jača rad živčanog sustava, podižeraspoloženje te pozitivno utječe na probavu i probavni sustav, ali i na komunikaciju, društvenost i mentalnu aktivnost.

Plava  je boja neba i vode, dubine, daljine i visine. Podsjeća na mir i hladnoću, ali i čežnju. Ova boja umiruje i opušta te tako pozitivno djeluje protiv nesanice, neuroze i strahova.

Ljubičasta   boja predstavlja nešto mistično i tajanstveno. To je boja religioznosti, natprirodnih sila, ali i boja inspiracije. Zbog svoje povezanosti s duhovnim ona uspješno suzbija osjećaj bezizlaznostii očaja.

Zelena  je boja prirode, boja šuma i livada. Ona ima iscjeljujući i smirujući učinka te potiče sklad, mir i ravnotežu.Podiže raspoloženje i opušta.

Bijela  je povezana je sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Bijela znači sigurnost, a obično se je vezana uz dobrotu i duhovnost.

Crna  se povezuje uz moć, smrt, zlo i tajnu, kao i uz strah od nepoznatog. To je boja bez svjetlosti pa se zato i veže s negacijom i nečim negativnim.

Ružičasta boja predstavlja romansu, ljubav i prijateljstvo. Naglašava ženstvenost, ali i pasivnost.

Smeđa  je boja zemlje i tla. Prizemljuje i pojačava kontakt s realnošću, ali i umanjuje kreativnost i skraćuje vidike.

Siva  predstavlja mješavinu bijele i crne i kao takva ona je neka vrsta ravnoteže između praznine i punine, dana i noći, poznatog inepoznatog.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika