Tumačenje snova | ASTRO24h

Tumačenje snova

Tumacenje-snova

Tumačenje snova  je vještina tumačenja i razumijevanja značenja simboličkog sadržaja snova.

Spavanje se sastoji od dvije velike faze – nonREM i REM faze, koje se izmjenjuju u pravilnim 20-minutnim intervalima tijekom noći. NonREM faza se dijeli na još četiri faze, koje se razlikuju po električnoj aktivnosti mozga. REM (Rapid Eye Movement) faza spavanja ime je dobila zbog karakterističnog brzog pomicanja očnih jabučice. Ovu fazu spavanja karakterizira potpuno opuštanje mišića, trzanje rukama i nogame te nepravilan rad srca i disanje. U REM fazi sanjamo, a snova se sjećamo samo ako se probudimo direktno iz REM faze.

Snovi su zbog svog intrigantnog sadržaja oduvijek golicali ljudsku maštu, a njihovo tumačenje je prisutno u svim dijelovima svijeta od pamtivijeka, a razvojem znanosti tumačenje snova  postalo je važan dio psihoanalize.

Smatra se da u snovima progovara naša podsvijest te da pravilnim tumačenjem simbola i veza koje se u snu javljaju među njima, možemo zaviriti u srž osobnih problema. U pučkoj kulturi zastupljeno je i  mišljenje da nam snovi najavljuju što nam budućnost nosi.

Freud smatra da su snovi zapravo potisnute želje, a iz ove njegove pretpostavke razvile su se brojne teorije tumačenja snova.

Dosta je zastupljena i teorija po kojoj su snovi posljedica rada mozga na organizaciji svih informacija koje primimo tijekom dana.

Opće je prihvaćeno mišljenje da REM faza služi za odmaranje mozga i da ima veliki utjecaj na učenje i pamćenje, dok nonREM faza služi za odmaranje tijela.

O snovima se još uvijek ne zna punom, pa su upravo zato poruke koje primamo kroz snove itekako zanimljive, te mnogi vjeruju da nam naša podsvijest ili neko više biće kroz njih šalje upozorenja ili poruke.

Određeni simboli koji se javljaju u našim snovima imaju univerzalno značenje, ali kontekst u kojem se ti simboli javljaju olakšat će nam da protumačimo te šifrirane poruke koje dobivamo dok spavamo.

Redovitim praćenjem vlastitih snova možemo proniknuti u poruke koje nam naša podsvijest šalje, no ako nismo vični samoanalizi, najbolje je za pomoć zamoliti stručnjaka za snove, kojem niti jedan detalj važan za tumačenje sna, neće promaknuti.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika