Tantra - pretvorite vašu seksualnu energiju u pokretačku snagu | ASTRO24h

Tantra – pretvorite vašu seksualnu energiju u pokretačku snagu

Tantra-pretvorite-vasu-seksualnu-energiju-u-pokretacku-snagu

Tantra je duhovno iskustvo i mistično putovanje koje pomaže u pronalaženju zadovoljstva, ispunjenja i mira kroz meditaciju i povezivanjem sa svemirom oko nas. Riječ tantra je sveta hindu riječ koja se odnosi na ideju da je sve u svemiru povezano. Samo tantričko iskustvo moze imati za cilj fizičko zadovoljstvo, unutrašnji mir ili vanjski cilj.

Za razliku od ostalih duhovnih puteva koji pokušavaju suzbiti i nadvladati seksualne želje smatrajući celibat idealom, tantra nas uči o prihvaćanju tijela, osjećaja i seksualnosti kao načinu za duhovni napredak. Prakticirajući tantru možemo naučiti kako da pojačamo i pretvorimo seksualnu energiju, pa tako upražnjavanjem tantre seksualni život postaje duhovan. Nauka tantre ima dvije glavne grane, poznate kao Vama tantra i Dakshina tantra . Vama tantra je lijeva staza koja kombinira seksualni život sa joga vježbama kako bi se aktivirali uspavani seksualni centri, dok je Dakshina tantra desna staza koja isključuje seksualne kontakte.

Na Zapadu se tantra vezuje isključivo za seksualne rituale, jer je seksualni odnos prema tantri božanski, pa se smatra da može poslužiti kao prečica ka prosvjetljenju. U tehničkom smislu, seks se tretira kao meditacija na dodir i potpuna prisutnost u ljubavnom zagrljaju koja zaustavlja misli i emocije kao i bilo koja druga tehnika meditacije (vid, sluh, itd). Zato je tantra ujedno i skup velikog broja joga.

Pored tantra joge , značajna je i tantrička masaža koje potiče uravnoteženje psihe i emocija, pomaže u uspostavljanju energetske ravnoteže i osjećaja zadovoljstva. Tajna je u povezivanju duhovnog i fizičkog, svjesti i energije, ljubavi i inteligencije, kreativnosti i senzibilnosti. Tantra stimulira i umiruje čakre energetskog sistema organizma, budi emocije i seksualnu energiju koja se kao val širi organizmom.
Ovu masažu prati i korištenje eteričnih ulja i ugodne glazbe koje utječu na ukupan osjećaj udobnosti i opuštanja nervnog sustava.

Tantra je općenito filozofija kvalitetnijeg življenja ispunjenog zadovoljstvom u svakom trenutku. Neki od tantričkih principa su da treba živjeti spontano i uživati u svakom trenutku, biti svjestan, kreativan, otvoren i spoznati savršenstvo u sebi. Tantra također eliminira ljubomoru i potrebu za kritiziranjem drugih, i najvažnije od svega – koristi seksualnu energiju kao pokretačku snagu. Redovno upražnjavana tantra , ukoliko se usvoji kao stil života, pomaže u aktiviranju kreativnih potencijala koji su možda bili potisnuti, u pokretanju seksualne energije, otklanjanju emotivne i mentalne blokade, umanjivanju utjecaja racionalnog i pojačavanju duhovnog, čime se nivo svjesti podiže na viši nivo.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika