Što vaši prsti govore o vama | ASTRO24h

Što vaši prsti govore o vama

Sto-vasi-prsti-govore-o-vama

Mali  ili Merkurov prst  govori o našim instinktima i o načinu komunikacije. Ukoliko se savija prema domalom prstu ukazuje na suosjećajnu i dobru osobu. Ukoliko je udaljen od ostalih prstiju znači da je osoba vrlo nezavisna i u svemu originalna. Vrlo dugačak mali prst znači da je osoba nadarena za strane jezike i općenito svaku vrstu komunikacije. Ukoliko je prst malen znači da ukazuje na nedostatak samopouzdanja.

Treći dio ili vrh prsta: Ako je dugačak daje elokventnu, šarmantnu osobu sa velikom moći percepcije; ako je kratak, znači stidljivost i poteškoće u izražavanju.

Drugi dio prsta ili srednji dio: Dugačak često oslikava osobe koje se bave medicinom; kratak predstavlja stabilne ličnosti koje se dosta posvećuju drugima.

Prvi dio prsta ili korijen prsta: Ukoliko je dugačak znači da osoba teži slobodi i individualnosti; kratak daje naivne i lakovjerne osobe.

Domali  ili Apolonov prst  simbol je kreativnosti i savršenstva. Govori o vještinama, odnosu prema umjetnosti, ukusu i stilu. Ukoliko je iste dužine kao srednji prst (ili duži) predstavlja ljude koji se odaju riziku i one koji su skloni kocki. Kratak domali prst je pokazatelj osoba koje su po prirodi estetičari.

Treći dio ili vrh prsta: Ako je dugačak daje kreativne osobe sklone dramatizaciji životnih situacija; ako je kratak ukazuje na neumjetničke tipove.

Drugi dio prsta ili srednji dio: Dugačak daje osobu sa ukusom za stil i detalje; kratak znači neukus za ljepotu i stil.

Prvi dio prsta ili korijen prsta: Ukoliko je dugačak simbolizira osobu sa izuzetnim smislom za ukus i stil i moguće je da će na osnovu toga zarađivati novac; kratak je simbol nekreativnost i neukusa.

Srednji  ili Saturnov prst  govori o načinu na koji se pojedinac odnosi prema materijalnim vrijednostima, poslu i osnovnim sredstvima za život. Ako je dugačak pokazuje odlučnog, sposobnog i ambicioznog čovjeka koji je spreman stvoriti i vlastiti posao. Ako je kratak, govori o ekscentričnoj osobi koja se buni protiv društveno prihvaćenih normi. Ukoliko se savija prema domalom otkriva potrebu za emotivnom i materijalnom sigurnošću. Ovi ljudi ne vole svađe i sretni su samo kada su okruženi voljenim osobama. Ukoliko je udaljen od domalog, ukazuje na osobe kojima je s vremena na vrijeme potrebna samoća.

Treći dio ili vrh prsta: Dugačak otkriva profesije poput policajaca, inspektora, istraživača i svih onih koji imaju potrebu da zalaze u sve detalju ne bi li otkrili tajne i skrivena značenja stvari i događaja; kratak znači poslušne ljude koji vole raditi na spor i siguran način.

Drugi dio prsta ili srednji dio: Govori o ljudima sklonim prirodnim znanostima, uglavnom predstavlja znanstvenike i one koji se dobro snalaze sa brojevima, posebno ako je tanak. Ako je deblji, ukazuje na ljubav prema prirodi; kratak predstavlja ekscentrične ljude koji neprestano ponavljaju iste greške.

Prvi dio prsta ili korijen prsta: Dugačak predstavlja egoiste sa sebičnom potrebom za materijalnom sigurnošću; kratak govori o osobama koje su vrlo pažljive s novcem.

Kažiprst  ili Jupiterov prst  govori o načinu na koji shvaćamo sebe i načinu na koji se odnosimo prema svijetu. Ako je savijen prema palcu označava poštene i ambiciozne osobe. Ukoliko je udaljen od srednjeg prsta govori o nezavisnoj osobi sklonoj filozofiji. Povijen prema srednjem prstu ukazuje na veoma brižne i suosjećajne osobe. Svaki dio prsta ima posebno značenje, a analiza se vrši kroz uspoređivanje svih dijelova.

Treći dio ili vrh prsta: Dugačak ukazuje na velike intelektualne sposobnosti, pa često ukazuje na sposobnost za političku, pravnu ili crkvenu karijeru; kratak odgovara praktičnim, ponekad i ciničnim ljudima okrenutim materijalnoj strani života.

Drugi dio prsta ili srednji dio: Dugačak znači vješt um za upravljanje u svim područjima; kratak znači nedostatak ambicije.

Prvi dio prsta ili korijen prsta: Dugačak daje talent za sport, ali i za kulinarske vještine; kratak predstavlja osobe koje razmišljaju na logičan način.

Palac  predstavlja snagu volje, logičke sposobnosti i razinu vitalnosti. Savitljiv palac daje osobu koja ima sposobnost da se prilagodi drugima, krut i nesavitljiv ukazuje na tvrdoglave ljude koji ne odustaju od svojih stavova.

Treći dio ili vrh prsta: Dugačak daje odlučne osobe; kratak ukazuje na odsustvo volje i odlučnosti.

Drugi dio prsta ili srednji dio: Ukoliko je kraći od trećeg dijela ukazuje na osobe koje se vode instinktom i osjećajima. Ako je iste dužine sa trećim dijelom ukazuje na ljude koji se vode razumom i logikom; ako je drugi dio duži od trećeg, označava velike mislioce koji često imaju poteškoće da svoje ideje sprovedu u djela.

Prvi dio prsta ili korijen prsta: Analizira se samo uz pomoć Venerinog brijega koji formira prvi dio.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Komentari korisnika (1)

Garfield on June 9, 2013 Odgovori

Kako se ovde misli je li neki prst savijen prema nekom prstu? nisu savijeni ravni su!

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika