Što je bioritam i kako se on čita? | ASTRO24h

Što je bioritam i kako se on čita?

Sto-je-bioritam-i-kako-se-on-cita

Teorija bioritma  zasniva se na uvjerenju da se ljudski organizam i svijest mijenjaju u ciklusima, a da im je zajednički trenutak rođenja. Od tog trenutka, čovjek prolazi kroz različite emotivne, fizičke i intelektualne faze koje se mogu odvijati u povoljnim, nepovoljnim i kritičnim trenutcima.

Svaki čovjek ima dobre i loše dane, vrijeme kada se iz nepoznatog razloga osjeća izuzetno dobro ili suprotno tome, jako loše i kada mu ništa ne ide od ruke. Naziv mu potječe od grčkih riječi bios  – život i rithmos  – ritam.

Postoje tri bioritma koji se mjere: fizički, emocionalni i intelektualni.

Fizički bioritam:  traje 23 dana i odnosi se na opće stanje fizičke spremnosti: snaga, otpor prema bolestima, sposobnost za rad i funkcija svih organa u tijelu.
Intelektualni bioritam: traje 33 dana i odnosi se na mentalne sposobnosti: koncentraciju, logičnost, analitičnost, učenje i sposobnost donošenja odluka.
Emotivni bioritam: traje 28 dana i odnosi se na raspoloženje, osjećaje, seksualnost i kreativnost.

Ciklusi bioritma  su podijeljeni u dva dijela, pri čemu se faze promatraju kao aktivne i pasivne ili kao pozitivne i negativne. U ovom segmentu bioritam  daje korisne informacije o potencijalima i mogućnostima kojima se raspolaže u određenom periodu ili trenutku.

Pozitivna faza: U ovoj fazi, bilo da se radi o fizičkom, emotivnom ili intelektualnom bioritmu , osoba je sposobna pružiti svoj maksimum na svim poljima; započeti različite projekte i biti uspješna u njihovoj krajnjoj realizaciji.

Negativna faza: Bilo da se radi o fizičkom, emotivnom ili intelektualnom bioritmu osoba nije u stanju raspolagati svim svojim sposobnostima i mogućnostima; ne osjeća se dobro jer pravi greške i ne ostvaruje zadane ciljeve.

Bioritam  se čita na osnovi karte s osima gdje svaku karakteristiku bioritma predstavlja po jedna linija.

  • Ako se emotivni, fizički ili intelektualni bioritam  nalazi iznad osi, znak je da je vrijeme pružanja inicijative i pokretanja akcija na određenim poljima. U suštini znači pozitivni utjecaj i vrijeme za stvaralačke ideje, susrete i aktivnosti.
  • Ako se emotivni, fizički ili intelektualni bioritam  nalazi ispod osi, znači da se osoba nalazi u negativnoj fazi. U tom slučaju ne trebaju se pokretati nikakve akcije niti se podlagati pritisku, bilo fizičkom ili psihičkom.
  • Ako se linije emotivnog, fizičkog ili intelektualnog bioritma sijeku, uglavnom najavljuju velike i značajne događaje. Ako se sijeku iznad osi, nagovještavaju pozitivne događaje, ako se sijeku ispod osi najava su negativnih događaja.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika