Školski horoskop | ASTRO24h

Školski horoskop

images

Dijete Ovan i škola

Energičan, temperamentan, ponekad tvrdoglav mali Ovan, ako jednom nešto utuvi u glavu, tada će to odraditi do kraja. Prilično su autonomni i vrlo teško je držati ga pod kontrolom, biti discipliniran, ali ne očekuju se veći problemi u jesen. Zapravo, stvari će ići puno bolje u školi nego uobičajeno. Važno je da ga ne disciplinirate na silu jer jednostavno neće poslušati. Roditelji i nastavnici bi trebali biti strpljivi i tolerantni. Dijete Ovan s radošću čeka povratak u školu, naravno ne zbog učenja, odgovornosti i discipline, nego zbog prijatelja koji su mu nedostajali tijekom duge ljetne stanke.

Dijete Bik i škola

Ove školske godine mali Bik može biti malo klimav. Ponekad može biti sporiji, ležerniji nego inače. Važno je da ovo uzmu u obzir i roditelji i učitelji. Pomoću ljubavi, strpljenja i malo ohrabrenja ćete prijeći preko ovog teškog razdoblja. Kasnije nećete imati problema s njima. Glatko i uravnoteženo će obavljati dužnost kao inače. Oni su vrlo marljivi i disciplinirani, samo trebaju prevladati kroz početne teškoće jer im treba samo malo pohvale i ohrabrenja.

Dijete Blizanac i škola

Djeci Blizanacima će dobro krenuti školska godina te se ne očekuju ozbiljniji problemi ni kasnije. Šta god treba lako i brzo nauči, ali je važno da to radi kroz igru i s veseljem da što manje mora učiti pod kontrolom. Ako probudite zanimanje u njemu i ne ograničavate ga i strožije disciplinirate, tada neće imati problema u školi. Puno uspješnih iskustava može dobiti mali Blizanac i njegovi roditelji će biti sretni i zadovoljni te ponosni na njega. Zato je dobro obratiti pozornost na ponašanje jer ponekad zna biti vrlo lagodan i brbljiv, ali s učenjem i školskom integracijom neće biti problema.

rak

Dijete Rak i škola

Jadni mali Rakovi sad teže kreću u školu nego inače. Oni i ovako teško podnose odvajanje od roditelja, a ovaj jesenjski period neće biti previše dobar za njih. Teška srca će ići u školu. Navikli su cijelo ljeto biti kod kuće s roditeljima, braćom, sestrama, a sada ovu sigurnu i udobnu okolinu trebaju zamijeniti i vratiti se u školu gdje ih čekaju mnogi zadaci. Kod Raka prvačića posebno treba obratiti pozornost na njihove male duše jer baš ne uživaju što su cijeli dan odvojeni od roditelja. No ovo više nije vrtić. Sada već imaju odgovornost, obaveze, zadatke kojih se mali Rakovi mogu uplašiti.

Dijete Lav i škola

Djeca Lavovi neće imati problema na početku školske godine. Sada će biti u jako dobroj formi, bolje će podnositi obaveze, zadatke i vrlo brzo će biti u središtu pozornosti. Rado ih prihvaćaju učenici i učitelji. Ponekad nije na odmet provjeriti njihove domaće zadatke. U slučaju malih Lavova treba obratiti pozornost da ne uživaju samo u školskim prednostima, društvu, ugledu, nego i zadaće rade s oduševljenjem jer imaju sposobnost za to, samo ih ponekad treba podsjetiti. Ako marljivo uče, doživjet će puno uspjeha, samo budite oprezni da mu se slava ne obije o glavu.

Dijete Djevica i škola

Ove jeseni početak školske godine ne pokazuje probleme za male Djevice. Precizni, temeljiti, marljivi i pošto im položaj planeta ne donosi poteškoće, ne trebaju brinuti ni roditelji, ni djeca jer neće biti problema. Zato je korisno da se dijete malo i opusti, a ne da bude stalno angažirano s dužnostima i učenjem. Ne smeta mu ako ga ponekad ostavite da se više druži s prijateljima, da se igra. Neka bude pravo dijete, a ne da mu učenje bude najvažnije u životu.

Dijete Vaga i škola

Početak školske godine za Vage počinje malo previše opušteno.Teško se može prilagoditi na ponovne zadaće, ograničenja, na sive školske dane, kada nema više bezbrižne zabave, igre. Sada svako jutro treba ustati na vrijeme, zatim je tu učenje, domaće zadaće, odgovornost i ne može se više družiti kao kroz ljeto. Naravno, treba se nekada i opustiti, nije sve u učenju, zadaćama, obavezama, ali morate obratiti pažnju na male Vage kako biste spriječili pretjerano opuštanje. Također posvetite veću pozornost visini zadataka jer oni imaju naviku da “zaborave”.

skorpija

Dijete Škorpijon i škola

Malim Škorpijonima će ova godina teže početi nego inače. Mogu biti lijeni, ne započinju učenje s voljom. Za njih je ljeto prošlo prebrzo, imaju osjećaj da nije bilo dovoljno vremena za odmor jer se nisu uspjeli potpuno oporaviti, zato sada nerado idu u školu. Roditelji i nastavnici će sada imati vrlo važnu ulogu da pomognu djeci u ovom teškom razdoblju koje traje samo nekoliko mjeseci jer u drugoj polovici godine će biti lakše. No do tada je potrebno više pažnje, podrške i razumijevanja nego inače.

Dijete Strijelac i škola

Malog vragolastog Strijelca je teško držati pod kontrolom, a početkom školske godine će biti još teže. Istina je da se ne očekuju ozbiljniji problemi, prije ili kasnije, naviknut će se na školu i da ne može živjeti slobodno kao ljeti. Ali da bi se u što kraćem roku vratio tim navikama, tu roditelji igraju važnu ulogu. I u školskom razdoblju je dopušteno imati prijatelje kako bi se mogli igrati koliko god mogu. STRIJELCI su vrlo pametna i inteligentna djeca i može im se objasniti da se sada trebaju usredotočiti na učenje. Pretjerana strogost, disciplina ne funkcionira baš najbolje, već daje suprotan učinak da se ne može ništa postići s njim. Jako je korisno ako se dijete bavi sportom što pomaže kod discipliniranja, navikne se na obveze i više uživa u njima nego u učenju.

Dijete Jarac i škola

Djeca Jarci neće imati osobito težak početak školske godine. Marljivi, precizni, temeljiti, vrlo im je važno dobro obaviti zadatke, perfekcionisti su. Manji problem može biti jer su previše zatvoreni, ne žele se družiti, povuku se u svoj mali svijet. Roditelji i nastavnici mogu puno pomoći da postanu malo otvoreniji stoga trebaju obratiti malo više pažnje na njih. Važno je da dijete Jarac zaista bude dijete, a ne da se samo usredotoči na obaveze, da bude više učinkovit i postiže veće uspjehe. I to im je važno, stoga će mali Jarci imati puno uspjeha u školi, ali ponekad ih moramo tjerati van da se igraju.

Dijete Vodenjak i škola

Mali Vodenjak se sad još teže uklapa u školski sustav nego inače i jesensko razdoblje baš i nije pogodno za njih. Oni i dalje žele živjeti slobodan i bezbrižan život kao ljeti i ne žele prihvatiti činjenicu da je jesen i da je počela škola. To razdoblje može biti teško za svakoga u njegovoj blizini, stoga roditelji i nastavnici trebaju imati puno strpljenja i ljubavi jer im je to potrebno u ovom razdoblju. Marljivo, blago ekscentrično, buntovno, tvrdoglavo, ali vrlo kreativno i pametno dijete Vodenjak kao alternativnu može upisati netradicionalnu školu u kojoj će biti u mogućnosti da se razvije i što prije uklopi.

ribe

Dijete Riba i škola

Djeca Ribe ovu školsku godinu započinju bez problema, iako mogu nastati manji problemi. Ponekad previše sanjaju, odlutaju im misli, teže obraćaju pozornost na satu, ali to se ne javlja u toj mjeri da bi previše utjecalo na učenje. Dijete Ribe lako odluta, sanjari tijekom sata ili kod kuće tijekom zadaće. Ali se mogu vrlo lako prizemljiti. U svakom slučaju i roditelji i učitelji trebaju obratiti više pozornost na njega te ako je potrebno, pomoći  mu da bude više odlučniji. Neodlučnost i neizvjesnost uglavnom utječu na one koji su pred izborom karijere.

Za detaljnu analizu potražite naše astrologe!

Ne izlažite svoje dijete neočekivanim izazovima i izbjegnete teške problema ove školske godine! Toliko prednosti je potrebno…

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika