Neptun u horoskopskim znakovima | ASTRO24h

Neptun u horoskopskim znakovima

Neptun-u-horoskopskim-znakovima

Neptun  vlada ljudskom intuicijom, psihičkim sposobnostima i maštom. Slično Uranu, Neptun  ne poštuje pravila, ali umjesto da ih poruši ili promjeni, on ih ostavlja nejasnim.  Zbog toga je njegov simbol obmana. Vlada glazbom, poezijom, igrom, glumom i općenito – svim umjetnostima. Kao planeta iluzija i psihičkog svijeta, govori o našoj ranjivosti u odnosu na druge, ali i u odnosu na unutrašnje porive. Spiritualan je, mističan, maglovit i konfuzan. I Neptun  spada u generacijske planete i boravi u jednom znaku od 12 do 15 godina, zbog čega ima veliki utjecaj na svjetske događaje, a ne samo na sudbinu pojedinca. Kao i Uran, u natalnom horoskopu tumači se na osnovi aspekata koje gradi sa ostalim planetima, a dopunjuje se na osnovi općih karakteristika znaka i položaja u kojem boravi. Pandan mu je grčki Posejdon, bog mora, a odgovara mu tamnoplava boja.

NEPTUN U OVNU: Neptun  u ovom položaju pojačava osjetila i osjećaje te daje originalne ideje u vezi s religijom i spiritualnosti. Ako je dobro aspektiran, daje uspjeh u psihičkim istraživanjima, ali može značiti i popularnost kroz političku ili javnu karijeru. Ako je loše aspektiran daje ljude sklone alkoholu i drogama. Neptun  je u Ovnu boravio posljednji put od 1861. – 1874. godine. Njegov sljedeći boravak u ovom znaku će trajati od 2025. – 2040. Smatra se da će ovo vrijeme biti period velikog nasilja i fanatizma, a da će generacije iz tog perioda teško moći kontrolirati svoju agresivnost.

 

NEPTUN U BIKU:  Daje ljubav prema okultizmu i svemu što djeluje mistično. Ovo je dobra pozicija za brak i ljubav. Ako je dobro postavljen, znak je velikog financijskog uspjeha. Ako je loše aspektiran daje preosjetljive osobe koje su sklone misticizmu i tada gube vezu sa stvarnošću.Neptun  je u Biku boravio posljednji put od 1875. – 1889. Sljedeći njegov boravak u ovom znaku biti će od 2041. – 2054. godine. Generacije tog perioda moći će intuitivno odgovoriti na aktualna događanja i voljet će prirodu.

 

NEPTUN U BLIZANCIMA:  Govori o izuzetno maštovitim osobama koje su talentirane za glazbu i imaju simbolične snove. Imaju dar za lingvistiku, filozofiju, glumu i okultne znanosti. Ako je loše aspektiran znači probleme u govoru, nesporazume s rodbinom i neispunjena očekivanja.Neptun  je u Blizancima boravio od 1889. – 1901. godine. Generacije rođene u tom periodu su bile suptilne i mudre, s vrlo razvijenom maštom. Imale su literalni talent, ali i tendenciju da budu površne.

 

NEPTUN U RAKU:  Ako je dobro aspektiran, Neptun  u ovom znaku daje idealistički nastrojene osobe koje gaje ljubav prema prirodi i prirodnim znanostima. Vole svoj dom i obitelj, a posebno su vezani za majku. Mnogo promjena i nenalaženja mira povezuje se s negativnim aspektom Neptuna  u Raku; tada može doći i do velikih problema s živcima.Neptun  je u Raku boravio od 1901. – 1915. godine. Tadašnje generacije su imale dobru sposobnost opažanja, bile su vrlo sentimentalne i vezane za obitelj i domovinu.

 

NEPTUN U LAVU:  Ukoliko je dobro postavljen daje mirne i dobrodušne osobe koje imaju dar za dramaturgiju i slikarstvo; ako je loše aspektiran govori o raskalašenim ljudima koji brzo troše energiju i novac.Neptun  je u Lavu boravio od 1915. – 1929. godine. Generacije iz tog perioda su vodile računa što o njima misli okolina. Bili su dosta stidljivi i nametljivi.

 

NEPTUN U DJEVICI:  Znakovi izrazite intelektualne sposobnosti. Ove osobe su rezervirane, ali također i postojane i strpljive. Mogu biti odlične u poslovima vezanim za higijenu ili prehranu. Ako je loše postavljen govori o sebičnosti i o opasnosti od trovanja lijekovima ili drogama.Neptun  je u znaku Djevice boravio od 1929. – 1942. godine. Generacije iz tog vremena su bile okrenute znanosti i tehnici. Radovale su se poslu i prilici da na njemu koriste svoju maštu. Pokazivale su sklonost ka hipohondriji.

 

NEPTUN U VAGI:  Osobe sa Neptunom  u Vagi su poetične, maštovite i okrenute umjetnostima. Ako je potpomognut dobrim utjecajima ostalih planeta govori o slavi, popularnosti, brojnim prijateljstvima i dobrom braku. Ako je loše aspektiran daje plačljive i nervozne osobe, ali za suprotan spol vrlo privlačne.Neptun  je u Vagi boravio od 1942. – 1957. godine. Tadašnje generacije su bile u velikoj mjeri idealističke. Nezadovoljne starim zakonima i mentalitetom, željele su velike promjene. Bile su moralno prilagodljive, vrlo emotivne i s tajnim porocima.

 

NEPTUN U ŠKORPIONU:  Ukoliko je dobro postavljen, Neptun  u ovom položaju daje intenzivne emocije i inventivnost. Ove osobe su postojane, tajnovite i imaju brze reakcije. Ukoliko je loše aspektiran govori o ljudima koji vole luksuz i senzacije, zbog čega su ovi ljudi skloni malverzacijama i mogu imati problema sa zakonom.Neptun  je u ovom znaku boravio od 1957. – 1970. godine. Ove generacije teško raspoznaju svoje vlastite emocije i sklone su seksualnim krajnostima; privlači ih sve što je misteriozno i nepoznato. Vrlo su emancipirane i malo značaja pridaju tuđim osjećajima.

 

NEPTUN U STRIJELCU:  Predstavlja razumne i ambiciozne ljude koji imaju izraženu ljubav prema putovanjima. Posjeduju simbolične snove i vizije. Ako je loše aspektiran daje nestalne i histerične osobe. Ujedno može  značiti i probleme u inozemstvu kao i nevolje zbog političkih ili religioznih uvjerenja.Neptun  je u znaku Strijelca boravio od 1806. – 1820. i od 1970. – 1984. godine. Ove generacije komentiraju i sude o svemu što je stvoreno prije njih. Veliki su egoisti, ali tragaju za novim putevima i teže se osloboditi od svih civilizacijskih stegi i normi.

 

NEPTUN U JARCU:  Ove osobe imaju snažan razum i neobične poslove u inozemstvu. Vrlo su ozbiljne, ponekad depresivne i imaju probleme u mladosti kroz porodicu. Ako je loše aspektiran može značiti i poslovni skandal.Neptun  je ovom znaku boravio od 1820. – 1834. i od 1984. – 1998. godine. Generacije rođene u ovom periodu su stabilne, autoritativne i samostalne. Ambiciozne su i odbacuju stare ideje i ostvarenja, ali zbog toga doživljaju i neželjene promjene.

 

NEPTUN U VODENJAKU:  Znakovi društvenosti i velikog broja prijatelja. Osobe s ovakvim položajem Neptuna  imaju uspjeh kroz ozbiljno bavljenje religijom ili znanošću. Progresivne su i humane. Ukoliko je negativno aspektiran znači patnju u ljubavi i skandal zbog novca ili nedozvoljenih društvenih veza.Neptun  je u znaku Vodenjaka boravio od 1834. – 1848. i ponovno ušao u ovaj znak 1998. gdje će ostati do kraja 2010. godine. Rođeni u ovog periodu imaju razumijevanje za prethodne generacije, kreativni su, originalni i altruistički orijentirani.

 

NEPTUN U RIBAMA:  Neptun  se u ovom slučaju nalazi u svom prirodnom položaju, a daje dostojanstvene i promišljene osobe koji su izvrsni mediji. Dobri su domaćini, širokoumni su i dobrodušni. Imaju dobitke kroz plovidbe ili brodove. Ukoliko je loše aspektiran znači zdravstvene probleme, prije svega vezane za živce.Neptun  je u Ribama boravio od 1847. – 1862. a u ovaj znak ponovo ulazi 2011. gdje ostaje do 2025. godine. Ove generacije su mnogo osjećajnije od prethodnih, a zbog toga će biti i podložnije raznim utopijama i novim religijama. Također će biti još sklonije uživanjima u psihodeličnim stimulansima koji djeluju na kompletni centralni i vegetativni živčani sustav.

 

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika