Molitva kao lijek | ASTRO24h

Molitva kao lijek

Molitva-kao-lijek

Molitva  je intimni trenutak u kojem se čovjek obraća  sili prirode, odnosno Bogu, u traženju rješenja i pomoći u situacijama u kojima mu je ona potrebna. Tijekom molitve  čovjek ulazi u neposredan dodir s Bogom i drugim svijetom, amolitva  u svojim različitim oblicima postoji u svim religijama svijeta. Duhovnost i religija igraju značajnu ulogu u životima mnogih koji su tisućama godina koristili molitvu  i druge duhovne metode za liječenje i poboljšanje vlastitog zdravlja  i zdravlja svojih bližnjih.

Kad se molimo, pokušavamo izaći izvan okvira materijalnih zakona i prodiremo u sfere nepoznatog. Molitva  je pokušaj komunikacije s višom silom i energijom, čije zakone i svrhu ne poznajemo dovoljno; a suština je da fokusiramo svoje misli, osjećaje i energiju u određenom smjeru radi ostvarenja određenog cilja.

Oni koji su vezani za znanost smatraju da bi se priznanjem djelovanja molitve  morali odreći fizičkog razumjevanja stvarnosti. S druge strane, sama nauka je došla do saznanja da je fizička materija samo oblik energije. Shodno tome, misli i molitva  su vid energije koja može imati svoje pozitivno djelovanje. Stav da molitva isključuje logičan način razmišljanja proizvod je ograničenog razmišljanja.

Na osnovu studije iz 2004.god napravljene u Americi, procjenjeno je da se jedan od tri odrasla Amerikanca moli  za vlastito zdravlje, iako malo njih ovo iskustvo dijeli s liječnicima. Trideset pet posto ispitanika je izjavilo da koristi molitve za poboljšanje zdravlja. Od onih koji se mole za zdravlje, 75% to čini radi poboljšanja vlastitog zdravstvenog stanja, a 22% za posebne zdravstvene probleme. Neki istraživači zaključuju da ljudi koji sebe smatraju religioznima i upražnjavajumolitvu , imaju bolje fizičko i mentalno zdravlje i da se lakše prilagode na stres. Iako još uvijek nema dovoljno istraživanja o terapeutskom djelovanju molitve , mnogi vjeruju da molitva  pozitivno utječe na cjelokupno zdravstveno stanje.

Jedna druga studija, koja je rađena u SAD-u, ustanovila je da molitva  dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja za 25% kod srčanih bolesnika, smanjujući smrtne slučajeve, probleme na srcu i srčane napade. Pacijenti kojih je bilo 750, prije operacije bili su podjeljeni u dvije grupe, jedna grupa za koju su se molili (kršćani, jevreji, budisti, muslimani) i druga za koju nisu. Provjere su, međutim, pokazale da oni nisu imali bolje stanje od onih za koje se grupe nisu molile. Za pacijente su se molili pripadnici različitih religija, tako da ni sami pacijenti niti njihovi rođaci nisu znali da li dobijajumolitvu . Nakon operacije, pacijenti i njihovo stanje su bili praćeni šest mjeseci. Molitva  je u Americi navedena kao najčešći vid korištenja komplementarne i alternativne medicinske terapije .

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika