Kuće horoskopa | ASTRO24h

Kuće horoskopa

Kuce-horoskopa

Kuće horoskopa  predstavljaju različite aspekte života. Kako horoskopski znakovi određuju sposobnosti i sklonosti svake osobe, tako kuće  govore o segmentima kroz koje te sposobnosti mogu biti iskazane na određeni način, koji je svojstven jednoj osobi. Postoji dvanaest horoskopskih kuća , a osnovna značenja su sljedeća:

I – osobnost, pojava
II – posjedi, stjecanje dobara
III – komunikacija, rođaci
IV – kuća, roditelji
V – zadovoljstvo, djeca
VI – zdravlje, posao
VII – brak, prijateljstva
VIII – smrt, regeneracija
IX – putovanja, filozofija
X – karijera, status
XI – prijatelji, težnje
XII – tajne, ograničenja

Sama natalna karta i raspored kuć a mogu se podijeliti na četiri hemisfere: sjevernu, južnu, istočnu i zapadnu. Na Istočnoj hemisferi se nalaze X, XI, XII, I, II i III kuća , a na Zapadnoj IV, V, VI, VII, VIII i IX. Također, I, II, III, IV, V i VI se nalaze na Sjevernoj, a VII, VIII, IX, X, XI i XII na Južnoj hemisferi. Nijedna natalna karta ne može imati ispunjene sve kuće , pa se tumači na osnovi izraženosti hemisfera.

Ovisno o prisutnosti planeta u njima, tumače se na sljedeći način:

Sjeverna: Istaknut osobni život
Južna: Orijentiranost prema javnosti i javnim poslovima
Istočna: Samoinicijativa
Zapadna: Prihvaćanje tuđe inicijative

Kuće se ujedno mogu podijeliti i na:

Vatrene (I, V, IX): životni identitet, težnja prema ostvarivanju zacrtanih ciljeva
Zemljane (II, VI, X): materijalna sredstva, rad na postizanju istog
Zračne (III, VII, XI): društveni kontakti, prijateljstva
Vodene (IV, VIII, XII): osjećajnost, traganje za duhovnim spokojem

Prisustvo više planeta u određenoj kući znak je steliuma, što govori o tome da će taj aspekt života biti izraženiji i istaknutiji od ostalih. Ako neka kuća  ostane prazna, odnosno ukoliko se nijedna planeta ne nalazi u njoj, znači da će ti aspekti i dijelovi života ostati zanemareni ili manje važni i ne od presudnog značenja za određenu osobu.

Opširnija značenja kuća  horoskopa:

I Kuća  – Prva kuća se uvijek nalazi u ascedentu (u suprotnom smjeru kazaljke na satu).  Predstavlja osobu, govori o njenom vanjskom izgledu, temperamentu, psihi i odnosu prema sebi. Također simbolizira način na koji se predstavljaju drugima i kako je drugi doživljavaju.

II Kuća  – Ukazuje prije svega na financijske uvjete, odnos prema materijalnim dobicima i gubicima. Ujedno opisuje i odnos prema vrijednostima uopće, kao i prema vlastitom tijelu. Vlada ušima i vratom.

III Kuća  – Prvenstveno se odnosi na užu i širu rodbinu i na način komunikacije u svakodnevnom životu. Govori i o kraćim putovanjima, školovanju i mentalnim sposobnostima. Vlada vratnim pršljenovima i živčanim sustavom.

IV Kuća – Predstavlja i opisuje porijeklo osobe, roditeljsku kuću i životne okolnosti iz djetinjstva i rane mladosti.  Ujedno opisuje i oca, okolinu, kućne poslove i opće uvjete života. Vlada grudima, trbuhom  i organima za probavu.

V Kuća  – Odnosi se na djecu i zadovoljstva. Također govori i o seksualnosti  i o svim vrstama kreativnog izražavanja. Vlada srcem i leđima.

VI Kuća   – Govori o svakodnevnoj rutini, obvezama i uvjetima svakidašnjice. Odnosi se i na odnos prema nadređenima, tjelesnoj higijeni, oblačenju, malim životinjama. Vlada pleksusom.

VII Kuća  – Nalazi se u descedentu (nasuprot ascedentu).  Pokazuje izbor partnera, brak i vjenčanje (u sinastriji ukazuje veliki potencijal za bračnu zajednicu). Također se odnosi na prijateljstva, partnerstva, ugovore, sudove, kontakte sa drugim ljudima i javnošću uopće, neprijatelje. Vlada bubrezima, jajnicima i donjim dijelom leđa.

VIII Kuća  – Vlada nasljedstvima, dobicima i novcem od drugih. Povezana je sa smrću i sa svim stvarima koje se odnose na financijsku moć partnera.  Vlada mišićnim sistemom,  mjehurom i spolnim organima.

IX Kuća  – Opisuje duhovna učenja, životnu filozofiju i pogled na svijet; najčešće pod utjecajem dugih putovanja, dužih boravaka u inozemstvu kojima ujedno ova kuća i vlada. Opisuje snove, vizije, obrazovanje, intuiciju i više oblike znanja kao i spiritualne težnje. Vlada jetrom i bedrima.

X Kuća – Odnosi se na životni poziv, izbor zanimanja i profesije. Govori o slavi i uspjehu i veže se za majku. Vlada koljenima.

XI Kuća – Predstavlja odnos prema prijateljima i njihovo prisustvo, udruženja ili grupe koje dijele ista mišljenja i imaju zajedničke ideale. Vlada zglobovima.

XII Kuća  – Govori o sferama života koje prelaze vidljive aspekte, vlada tajnama, ograničenjima, misterijama, patnji i okultnom stranom života. Odnosi si se i na velike životinje. Vlada stopalima.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika