Kako se ljutite i svađate | ASTRO24h

Kako se ljutite i svađate

Kako-se-ljutite-i-svadate

Neki horoskopski znakovi su više agresivni i na otvoren način iskazuju svoju ljutnju  i bijes; imaju prgav jezik, odmah reagiraju i bez razmišljanja se upuštaju u svađu . Neki drugi su smireniji, promišljeniji i ne ulaze tako lako u sukobe. Vatreni znakovi su naviše agresivni i razdražljivi; Zemljani znakovi imaju dosta strpljenja, ali kada se jednom razljute  iposvađaju , teško opraštaju; Zračni znakovi se trude izbjeći svađe  i kompromisima i diplomacijom riješiti nesuglasice; dok Vodeni znakovi gomilaju bijes u sebi i skrivaju svojuljutnju .

OVAN: Kao predstavnik vatrenih znakova, Ovan ima vrlo kratak fitilj. U stanju je razbjesniti se i oko najmanje sitnice, a svaku uvredu doživljava kao napad na vlastiti ego. Vladar Mars ga čini nestrpljivim i agresivnim; međutim kako se brzonaljuti , još brže i oprosti. Njegovi napadi bijesa su burni.  Ovan crveni, bijesni, urla, ali već u sljedećem trenutku sve zaboravlja i pretvara se u pravo janje. 
BIK: Bik je zemljani znak i to ga čini vrlo strpljivim. Netko bi pomislio da je u stanju trpjeti i dok mu netko skače po glavi, ali to i nije baš tako. Istina je da nitko nema takve živce kao što ima Bik, ali kada se jednom iznervira, nije ni malo ugodno biti u njegovoj blizini – kada mu fitilj dogori do kraja pretvara se u nešto poput vulkanske erupcije. Zbog toga se svima savjetuje da ne prekorače prag njegovog strpljenja, a ako to i učine, da trče koliko ih noge nose. 
BLIZANAC: Kao zračni znak, Blizanac je izuzetno inteligentan i hiperaktivan. Nema ispade bijesa i panike, ali ako je iznerviran, uzvratiti će protivniku birajući prave riječi u želji da ga nadmudri, ali će prethodno procijeniti situaciju kako bi bio siguran da svađa  neće naškoditi njegovom interesu. Brzo se odljuti , jer se vodi logikom i razumom i ne pravi probleme tamo gdje bi imao koristi. Svoju nervozu liječi slušajući glasnu muziku. 
RAK: Rak uopće ne troši svoje živce na druge i ništa ne može pokrenuti paniku u njemu. On se brine i razmišlja zašto se iznervirao i što je bio uzrok tome, ali rijetko ima izljeve bijesa. Skuplja gnjev u sebi, a liječi se odlascima u kavanu i teretanu. Nikada ne reagira na prvu loptu, ali će iskoristiti svaku priliku da protivniku prigovara o tome što je on sve zbog njega morao propatiti. Ovakvo zadržavanje ljutnje  kod Raka može izazvati različite psihosomatske probleme. 
LAV: Kao i ostali vatreni znakovi, Lavovi su eksplozivni, ali ne u tolikoj mjeri kao što je Ovan. Vrlo su razdražljivi, ali i oni nakon izvjesnog vremena zaboravljaju i prelaze preko toga. Lav reagira odmah i pobija sve argumentima. Budući da je pravičan zna i popustiti ako vidi da je pogriješio, ali s obzirom da u suštini ne voli rasprave, a egocentrik je, pravovremeno će istjerati svoju volju i biti će sve po njegovom. 
DJEVICA: Djevica se smatra naj smirenijim znakom Zodijaka. Maksimalno se kontrolira i svjesna je svake svoje riječi i postupka, pa kao takva rijetko kada ružno govori ili psuje. Suzdržava emocije i ima lijepo ponašanje i previše je “kulturna” da bi otvoreno pokazala svoje nezadovoljstvo; a nezadovoljna je uvijek. Smiruje živce čitajući knjigu i slušajući glazbu u kući ili u kavani; a zbog skrivanja ljutnje  s godinama postaje depresivna. Ako smatra da je pogriješila ili pretjerala, odmah će se ispričati. 
VAGA: Vaga se trudi da se ne živcira ili da se to barem što bolje prikrije. Pogađaju ju svakakve sitnice (npr. krivi pogled prema njoj), a kada shvati da se satima durila bez razloga, počet će se maziti i paziti na vas kako bi vas odobrovoljila.  Maksimum njenog bijesa je da se okrene i ode jer joj njena diplomatska crta karaktera ne dozvoljava da ulazi u svađe. 
ŠKORPION: Škorpionu ne treba mnogo da bi se naljutio . Najprije počinje provocirati i uvijek je spremna i na niske udarce. Zatim slijedi bujica psovki, vrijeđanja, a ponekad je u stanju i fizički nasrnuti na onog tko joj je izazvao bijes. Da situacija bude još gora, to joj neće biti dosta, jer mora zadovoljiti i svoj osvetoljubivi nagon, pa će nakon ovog scenarija kovati plan kako da se osveti. Ona strpljivo čeka u prikrajku i traži pravi trenutak za svoju otrovnu osvetu. 
STRIJELAC: Strijelac uglavnom kida živce ljudima oko sebe, jer obično kaže ono što misli i kada ga nitko ništa ne pita. Kada se iznervira potpuno je nepredvidiv; ono što je sigurno je da kada jednom iznese svoj stav, ne mijenja ga; ali je istovremeno moguće da hladnokrvno izrekne svoju poruku bez želje za svađom  ili da porazbija sve oko sebe od bijesa – da psuje, viče i lomi predmete po kući. 
JARAC: Discipliniran i organiziran Jarac se maksimalno kontrolira i trudi se da se ne razbjesni. Ali ako na kraju ne uspije u tome, u stanju je praviti buku i galamu i ne smirivati se danima. Međutim, zbog dobrih odnosa s okolinom spreman je na ustupke iako ima nagon da uvijek sve bude po njegovom. Zna biti vrlo neugodan ukoliko se osjeti ugroženim ide iz krajnosti u krajnost – kada vas jednom otpiše, znajte da je to zauvijek i bez druge šanse. 
VODENJAK: Lako se naljuti , ali brzo i zaboravi; “kao što vjetar puše” je Vodenjakov moto. Ljuti  se kada se osjeća da joj neko oduzima slobodu ili da neko sumnja u nju. Budući da misli da sve najbolje zna, voli drugima „soliti“ pamet i govoriti im kako nitko ne može upravljati njegovom osobnošću. Krije od drugih kada je povrijeđen, a tada postaje najopasniji – spreman na agresiju i osvetu. 
RIBA: Riba je preosjetljiva, sve prihvaća osobno i zbog toga je često nadurena. Stalno mijenja raspoloženje i ne zna što želi, ali zna što ne želi te zato kada joj netko pokuša pomoći u nekoj odluci i to je nešto što je može razljutiti . Riba uglavnom svoju ljutnju  zadržava za sebe, što je loše po nju jer joj to kasnije stvara depresiju i tugu. I kada se svađa , nije zlonamjerna, a ako im se ispričate, sve će zaboraviti.

 

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika