Kako najlakše do ljetne figure | ASTRO24h

Kako najlakše do ljetne figure

Kako-najlakse-do-ljetne-figure

OVAN

Kombinacija tjelovježbu s dijetom za vas je idealna, ali i jedina moguća opcija, ako želite se dovesti u formu. Uz to ne zaboravite konzumirati velike količine vode. Najbolje vam odgovaraju sportovi i aktivnosti koje nisu sam sebi svrha. Zabravit ne teretanu. Radije organizirajte vikend planinarenje, krenite na izlet s biciklom ili iskušajte orijentacijsko trčanje.

BIK

Prvo trebate smanjiti unos šećera, slatkiša, čokoladica, kolača i ostalih slasnih oblizeka. Za vašu ovisnost o slatkišima kriva je Venera, ali vi morate naučiti kontrolirati želju za unosom velikih količina nepotrebnih kalorija.  Pokušajte umanjit unos ugljikohidrate, zaljubite se u povrće i nabavite nekakvu kućnu spravu za vježbanje, oribtreck i bicikl su najbolje rješenje.

BLIZANCI

Nađite partnera koji će vam pomoći da se držite plana vježbanja i prehrane i koji će vam to učiniti zabavnim. Grupne aktivnosti poput košarke ili nogometa ili pak vježbanje u paru, poput badmintona i tenisa mogle bi vam odgovarati. Dobro se zabavite možete s prijateljem u teretani,a na vaše raspoloženje i liniju super će utjecati i grupno planinarenje ili bicikliranje.

RAK

Najbolje bi bilo da skoknete do najbližeg bazena i na povratku doma svratite do tržnice i opskrbite se povrćem. Ako niste ljubitelj kloriranih bazena, a ne živite na moru, uložite u neku kućnu spravu za vježbanje ili  sami osmislite plan vježbi koji će najbolje djelovati na vaše kritične zone.

LAV

S obzorom na vaš ego i taštinu najčešće odabirete dijete koje obećavaju ekspres rezultate, a i njih ste jedino u stanu slijediti. S obzirom da nemaju baš dugotrajan učinka nakon što istopite kile bacite se na tjelovježbu. S obzirom da se volite pokazivati odaberite nekakav aerobik, pilate, cycling ili jednostavno teretanu u kojoj vježba i vaša simpatija.

DJEVICA

Prvo dovedite vaš način prehrane u red. Mali, česti, uravnoteženi obroci i pažljivo pripremljeni obroci učinit će čuda za vaš metabolizam. Svakodnevna lagana fizička aktivnost najbolje vam odgovara. Duge šetnje, plivanje, bicikliranje, rolanje ili neka vrsta kardio treninga u zatvorenom (step aerobik, fat burning, cycling)

VAGA

Ako netko voli hranu, vi je volite. Ne možete ništa isključit iz svog prehrambenog plana, jer nećete moći prestati razmišljati o ‘zabranjenom voću’. Jednak omjer ugljikohidrata, masti i proteina najbolje vam odgovara… Niste jutarnji tip, pa rane sate iskoristite za istezanje, a navečer se posvetiti nekom kardio treningu.

ŠKORPION

S obzirom na vaš hedonizam nužno je da se pogledate u ogledali i shvatite da vam je dijete nužna. Smanjite unos kalorija, osobito onih iz masnoća. Energije imate na pretek, pa odabirite bilo koju aktivnost koja vam dogovara…samo nemojte pretjerati.

STRIJELAC

A obzirom na vaše dnevni ritam najbolje vam dogovara visokoproteinska dijeta. Mrzite zatvorene prostore pa višak energije i kalorija ispucajte na zraku. Trčite, plivajte, skačite, plešite, igrajte tenis, košarku, nogomet…bilo što. Bitno ej da ste u pokretu. Samo nemojte zaboraviti pravilno disati.

JARAC

Ako se netko može držati pravila i restrikcija to ste vi. Nema dijetnog plana koji je za vas bauk. Koljena su vam slaba točka, pa umjesto trčanje, krenite u dugačku šetnju. Volte planinarenje, zar ne? A ako još niste iskušajte i penjanje po stijenama, bar umjetnim.

VODENJAK

Mrzite i sam spomen riječi dijeta, al s obzorom na vašu ljubav prema hrani s vremena na vrijem treba vam prehrambeni plan koji će vam ukloniti viškove. Pazite na promjene u kilaži i na prvi kilogram viška smanjite unos kalorija. Volite ekstremne sportove, a l za njih je potrebna odlična fizička sprema. Zato vježbajte redovito u teretani prije nego krenete u pravu akciju,

RIBE

Vi jedete kad ste uzrujani, kad ste tužni, kad vas boli, kad vam je dosadno…. Hrana koju unosite trebala bi vam pomoći da regulirate težinu i emocije. A sportovi poput plivanja, Tai Chia ili joge da dovedete svoj duh i tijelo u ravnotežu.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika