Kako je tarot postao dio psihoanalize | ASTRO24h

Kako je tarot postao dio psihoanalize

Kako-je-tarot-postao-dio-psihoanalize

Pojava karata sa klasičnim tarot simbolima može se sa sigurnošću pratiti tek od 18. stoljeća. Prve tarot karte pojavile su se u Italiji, a njihova uporaba u okultne svrhe prvi put je zabilježena u 16. stoljeću. Široka primjena tarot karata za proricanje započinje tek od kraja 18. stoljeća.

Tarot karte su se osim za proricanje i igranje koristile i za pisanje pjesama, a njihove simbole je implementirao je u psihoanalizu Carl Jung. On je bio prvi psihoanalitičar koji je obratio pažnju na simbole na tarot kartama .

Smatrao je da likovi i simboli na tarot kartama predstavljaju arhetipove – temeljne tipove osoba ili situacija koji su usječene u kolektivnu podsvijest ljudskih bića. Njegovu teoriju o nastanku simbola na tarot kartama nisu odmah odbacili ostali psihoanalitičari i ovom zanimljivom teorijom bave se i danas.

Prvi set okultnih tarot karata napravio je francuski okultist Jean-Baptiste Alliette i poznate su pod imenom Etteilla. Riječ je o špilu sa 78 karata, a sam Aliette je vjerovao da simboli na kartama potječu iz egipatske Knjige mrtvih .

Danas postoji više različitih stilova karata, a najrašireniji su egipatski, francuski i ciganski, jer su najbliži izvornim kartama.

Tarot se danas najviše koristi kako bi dobili odgovore na pitanja koja nas muče, koja nas zanimaju ili intrigiraju. Tarot karte su te koje bi nas mogle uputiti u pravom smjeru i pokazati nam put do odgovora i rješenja. Upravo je tarot danas jedna od najčešćih tehnika koja se koristi za proricanje budućnosti .

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika