Horoskopski znakovi i snovi | ASTRO24h

Horoskopski znakovi i snovi

Horoskopski-znakovi-i-snovi

San predstavlja izmijenjeno stanje svijesti u kojem se prepliću svjesni i nesvjesni dijelovi ličnosti i proces u kojemu na površinu izlazi ono najdublje i istinsko “ja”. Prema karakteristikama, strahovima i željama svakog horoskopskog znaka moguće je da se okvirno odredi tematika i značenje snova. Svaki horoskopski  znak u snovima vidi ono što ga najviše zaokuplja, ono čemu stremi i ono od čega bježi. Zanimljiv podatak je i da kasno idu na spavanje vodeni i zračni znakovi, dok vatreni i zemljani idu na spavanje mnogo ranije.

OVAN  – “Ja jesam”

Zbog njegovog vladara, muškog ratnika Marsa, Ovna zanimaju teme kao što su afirmacija, primat i bitka za očuvanje osobnih interesa.
TEME SNOVA: Njegovu prirodu odražavaju snovi u vezi sa sukobima, kontroverzama, moći i vlašću. Sukob u obitelji ili u bližoj okolini može biti razlog nemirnih snova. Ovnov ego u snu prihvaća sve izazove, a ostale sudionike promatra kao suparnike. U cjelini, imaju Marsov muški karakter sastavljen od pokreta, aktivnosti i borbe.
SIMBOLI: Ovnovi, konji, konjanici, oštri predmeti, zamci, kule, oružje itd.
KOŠMARI: Govore o strahu od poraza i kukavičluka. Najčešći je da Ovan gleda opasnost koja mu se približava, a da se ne može pomaknuti. Kada je depresivan i zabrinut Ovan najčešće sanja upravo ovakve snove, da je paraliziran i bespomoćan učiniti bilo što.

 

BIK  – “Imam”

Stabilni i praktični Bik se najbolje snalazi kada djeluje u okvirima svoje rutine. Osjetljivi su na financijska pitanja i imaju čvrste stavove kada je u pitanju raspolaganje novcem.
TEME SNOVA: Najčešća tematika je sukob između starog i novog i stabilnosti i nesigurnosti. Također se javlja prikaz simetrije i harmonije odražen npr. u sličnim objektima ili ljudima koji međusobno sliče, predmetima poslaganim po redu i pravilu itd.
SIMBOLIKA: Slične stvari kao što su recimo dvije čaše, četiri zgrade itd; drveće, kamenje i sve što se veže za prirodu i zemlju; novac, sefovi, lanci, zidovi itd.
KOŠMARI: Povezani su sa nesigurnošću koju Bikovi ne vole. Često su izgubljeni u nekom prostoru, šumi ili ulici i ne mogu pronaći put; daleko su od kuće ili gube njima vrijedne stvari, a često mogu biti predstavljeni i kroz smrt kao simbol promjene koje se Bikovi boje.

 

BLIZANAC  – “Razmišljam”

Budući je Blizanac sklon učenju i vječno traga za novim saznanjima, njegovi snovi su u vezi sa stalnom potragom, ali i sa susretima s ljudima koji mu trebaju prenijeti neku važnu poruku.
TEME SNOVA: Povezane su sa prilagodljivošću, inteligencijom i pravednošću koja odlikuje Blizanca. Vladar Hermes (Merkur), kao glasnik bogova, kroz snove mu prenosi važna saznanja. Tematika se uglavnom odnosi na društvenost i komunikaciju sa ljudima.
SIMBOLI: Dva brata ili sestre, vjetar, krilata stvorenja, orhideje itd.
KOŠMARI: Zbog njihove potrebe za komunikacijom i druženjem sa ljudima, košmari se odnose na samoću, izolaciju i usamljenost. Često su predstavljeni kroz labirint iz koga ne mogu da pronađu izlaz.

 

RAK  – “Osjećam”

Rak se vodi jakim osjećajima koji dominiraju nad njegovim bićem, intuitivan je, kreativan i osjećajan. Njegovi snovi se zbog toga dovode u vezu sa snažnim osjećajima brige, zaštite i razočarenja.
TEME SNOVA: Vrlo su dramatični bez obzira na temu, jer su ispunjeni jakim emocionalnim promjenama. Govore o razlici između biti stvari i njihovog površinskog izgleda. Najčešće u snovima vide vodu i njena prostranstva, a san se odnosi na nesvjesno “ja” i na emocionalni svijet.
SIMBOLI: Mjesec, rakovi, medvjedi, delfini, more, jezera, rijeke, bebe, ogledala itd.
KOŠMARI: Rakov najveći strah su negativni osjećaji poput tuge, melankolije i žalosti. Zbog toga se njegovi košmari ne odnose na radnje i događaje, nego na emotivne posljedice.

 

LAV  – “Želim”

Od svih znakova Lav ima najveći ego, uvijek želi biti u centru pažnje, dominirati nad drugima i u svemu biti prvi. Ono čega se najviše boji je podsmijeh i podcjenjivanje njegove osobnosti od strane drugih.
TEME SNOVA: Snovi u kojima ima glavnu ulogu i u kojima mu se dive i pokoravaju. Teme se vežu za suverenitet i moć u pozitivnom i negativnom smislu. Zbog vladara Sunca, odvijaju se tijekom dana i to uglavnom ljetnih.
SIMBOLI: Sunce, kralj, lav, kazalište, štapovi, zatvor itd.
KOŠMARI: Lavov najveći strah je podsmijeh i udarac na ego, zato je čest san da je nag među ljudima koji ga ismijavaju, kao i onaj u kome padaju sa velike visine, što ide u prilog njegovom strahu od neuspjeha.

 

DJEVICA  – “Analiziram”

Djevica ima potrebu za savršenstvom i zbog toga je često nezadovoljna onim sto ima. Metodična je i dobar je organizator koji analizira sve do najsitnijih detalja. Također, ona ima potrebu da pomaže drugima, posebno bolesnima i siromašnima.
TEME SNOVA: Snovi u kojima druge traže pomoć, a pronalaze je u liku Djevice; zatim i traženje zakopanog blaga sa analiziranjem i tumačenjem karte. Česta je i tematika čistoće i ljepote s realnim oslikavanjem činjenica.
SIMBOLI: Nakit, bijela garderoba, dlan, zebra, sova, prometna križanja itd.
KOŠMARI: S obzirom da vole držati stvari pod kontrolom, najveći košmari su oni koji govore o njenom gubitku. Moguće je da npr. Djevica stoji na stanici i čeka da krene na put, kada se dogodi nešto iznenadno što poremeti sve njene planove i sprječava je da otputuje.

 

VAGA  – “Dovodim u ravnotežu”

Snovi Vage se dovode u vezu sa njenim interesima i ključnim stvarima za njenu osobnost; a one su harmonija, druženje i brak, estetika, umjetnost, pravda i diplomacija.
TEME SNOVA: Najčešće se odnose na njene osobne veze i brak. Budući da ne vole neslaganja i sukobe, snovi će im davati informacije kako ih izbjeći i uspostaviti harmonične odnose.
SIMBOLI: Simetrični predmeti, križ, susreti sa strancima i ljudima koji su doživjeli nepravdu itd.
KOŠMARI: Vaga traži idealnog partnera, jedinstvo i ravnotežu. Kao takva, ima strah od napuštenosti i neuravnoteženosti događaja i stvari. San u kome voljena osoba prolazi pored nje kao pored stranca za Vagu predstavlja košmar.

 

ŠKORPION   – “Žarko priželjkujem”
Pluton i Mars kao vladari daju Škorpionu zanimanje za okultno, regeneraciju, smrt i seksualnost. Tajanstvena i osvetoljubiva, ona vidi snove bogate simbolikom, često snažnom i zastrašujućom, koji se odnose na prošlost.
TEME SNOVA: Škorpion će se probuditi i uglavnom se neće sjećati sna, ali će imati osjećaj da je ono što je u snu vidjela imalo izuzetnu važnost. Često će sanjati nasilne radnje u kojima posebno mjesto zauzimaju osobe koje su joj učinile nešto loše u prošlosti. Zbog utjecaja Plutona, njeni snovi imaju posebnu misterioznu atmosferu punu zagonetki i tajni koji dolaze iz njenih najdubljih dijelova osobnosti.
SIMBOLI: Škorpion, stepenice, crni biseri, srpovi, jahač u crnom, insekti, palme itd.
KOŠMARI: Škorpion se ne boji košmara, nego naprotiv, kada se probudi osjeća olakšanje i zadovoljstvo. Boje se onih koji su u direktnoj vezi sa smrću, ali oni ih ujedno najviše i očaravaju.

 

STRIJELAC  – “Gledam”

Strijelci imaju pozitivan pogled na svijet, vole putovanja, avanture i sve što je novo. Sreća ih prati kroz život i od svih horoskopskih znakova oni imaju najmanje loših snova.
TEME SNOVA: Snovi Strijelca se karakteriziraju raznovrsnošću, neuobičajenim i brojnim scenama i prikazima. Često vide kako lete iznad velikih prostranstava u želji da pobjegnu od ograničenja i da prošire svoje vidike; promatrajući svijet kao izvor ljepote, ali i tajni koje treba istražiti.
SIMBOLI: Luk, strijela, galeb, visok let, truba, suncokret itd.
KOŠMARI: U njihovim slučajevima rijetki košmari, povezani su sa osjećajem ograničenja, nepokretljivosti i osjećajem da ne mogu pobjeći od nečega što ih juri. Često sanjaju da su okovani, zarobljeni i da su u nemogućnosti pomaknuti se. Osjećaj nezavisnosti je od ključnog značaja za Strijelca, a sve što mu to brani može mu biti vrlo stresan san.

 

JARAC  – “Koristim”

Uporan, stabilan i ambiciozan Jarac je zainteresiran za praktičnu stranu života. Ekonomske teme su vrlo bitan segment za njega. Uvijek je spreman na kompromise u cilju da dobije najbolje rješenje.
TEME SNOVA: Prije svega, Jarac ima potrebu za stabilnošću i ne voli ništa što izlazi iz takvih okvira. U snovima vidi crkve, velike zgrade, obrađena polja i u svakom slučaju organizaciju i simetričnost; često i vlak, kao prijevozno sredstvo kome tračnice određuju put, a koji kao takav bez njih ne može funkcionirati.
SIMBOLI: Veliki vlakovi, brodovi, jarčevi i koze, sidra, kristali itd.
KOŠMARI: Boji se nesigurnosti, neuspjeha na poslovnom planu i neprihvaćanja od strane zajednice. Zbog toga sanja kako mu ispadaju zubi, kao da ne može “zagristi” i uzeti ono što mu pripada; da je zatvoren u maloj prostoriji, što je odraz njegovog straha da ne može da utjecati na okolinu.

 

VODENJAK  – “Spoznajem”

Vodenjak je inovativan, uvijek ispred svog vremena, činjenica koja mu nekad ide u prilog, a nekad radi i protiv njega. Kao glavni protestant i pobunjenik horoskopa, u snovima pronalazi inspiraciju za nove ideje, ali i utjehu i bijeg od rutine i svakodnevnog života.
TEME SNOVA: U snovima često igra ulogu viteza koji pomaže nemoćnima i daje utjehu ranjenima. Također, dok sanjaju često lete u ulozi istraživača koji treba otkriti nešto novo i originalno. Ali, Vodenjak je sposoban uvjerljivo sanjati, otvorenih očiju i svjesno.
SIMBOLI: Let, vitez, spasilac, zvijezda, baklja, kukavica, svećenik itd.
KOŠMARI: Rijetko imaju košmare, a  najčešći je da posjeduju saznanje i pravu istinu o nečemu, a da im u to nitko ne vjeruje. Ali, to mogu biti i oni snovi koji se dovode u vezu sa ograničenjem i usamljenošću.

 

RIBA  – “Vjerujem”

Kao najosjetljiviji i najemotivniji znak, Riba zna što znaci patiti, ali i što znači pružati ljubav i suosjećanje. Njena plodna mašta stvara mnogo snova koji su često ispunjeni patnjom i bolom. Ali s druge strane, pruža im i bijeg iz realnosti, jer im se u snovima mnoge želje ostvaruju.
TEME SNOVA: Uglavnom su potpuno nerealne i odnose se na duhovni, idealni svijet moguć samo u snovima. Emotivna preosjetljivost i naglašena intuicija čini da njeni snovi imaju i okultni karakter. Više od svih ostalih znakova, njeni snovi su vidovnjački, upozoravaju i predviđaju događaje te ih zbog toga Ribe nikada ne trebaju ignorirati.
SIMBOLI: Voda u svim oblicima, ribe, kornjače, pećine, ponori, zaljevi itd.
KOŠMARI: Najveći broj košmara smješten je u vodenu sredinu u kojoj se Ribe često dave, tonu ili imaju osjećaj da se nalaze usred morske oluje i bore sa ogromnim valovima. Često vide i nesreće koje ne mogu spriječiti u snu; čest je i san u kojem ulaze u otvoren prostor u zemlji ili pećini, iako znaju da se u njoj krije nešto strašno i loše.

 

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika