Horoskop i boje | ASTRO24h

Horoskop i boje

horoskop

Ovan

Prvi znak često voli crvenu boju koja ističe njihovu osobnost. Vrlo često se ponašaju extremno, stoga biraju i crnu boju. Crvena boja ne samo da dobro stoji Ovnu, ali i pozitivno utječe na zdravlje. Ima sposobnost stimuliranja cirkulacije krvi i pomaže spriječiti manjak željeza. Korisno je u domu imati crvenu boju i crnu, ali u manjoj količni, jer su to boje koje imaju pozitivan učinak na Vas. Crvena može izazvati mješovite osjećaje i energije. Ponekad može donijeti sreću kao zelena boja znaku Djevice. Postoji posebna veza s ove dvije boje koje Vas mogu duhovno u potpunosti napuniti energijama.

Bik

Na osobe rođene u znaku Bika dvije boje imaju zaista učinak: vatreno crvena i ružičasta koja ih može smiriti. Vatreno crvena je boja ljubavi koja na Bika djeluje kroz život. Bikovi imaju osjećaj da moraju uvijek biti aktivni, ali i oni se moraju nekada opustiti, a za to je dobra ružičasta boja. Jedna boja sugerira strast i snagu, dok druga lakoću i slobodu. Biku su potrebne obje, stoga nije problem ako su obje boje istodobno u njegovom životu pa čak i u odijevanju.

blizanci

Blizanci

Blizancima pristaju smeđa i žuta boja. Smeđa izražava njihovu jednostavnost i ljubav prema prirodi, no pokazuje i stranu karaktera sklonu tajnama. Osobe rođene u znaku Blizanaca vole lijep namještaj od drveta, naručito im se sviđa kada osjećaju miris obrađenog drva. Žuta boja je prisutna radi kontrasta jer kada nema žute oko njih, tada potisnu zabavnu i veselu stranu svoje osobnosti. Smeđa pruža mir i povjerenje, dok žuta daje slobodu i dinamičnost.

Rak

Raku pristaje plava boja, ali se može identificirati i sa sivom bojom. Dobro je kada je u blizini prisutna plava boja jer ona dijeluje umirujuće na njih. Rakovima će uvijek biti važan njihov dom u kojem se mogu osjećati sigurno. Vanjske vrijednosti također ističe plava, tako da se ova boja može koristiti priliom nošenja odeće. Siva ih čini ozbiljnim i odlučnim, stoga je korisna kada se ide na razgovor za posao. Raku može pomoći i ljekovito djelovati plavo okruženje kod ozbiljnih prehlada ili drugih nevolja čak i kod problema sa želucem može biti učinkovita terapija kada su okruženi samo plavom bojom.

Lav

Narančasta i njene nijanse su boje Lava. Zapravo vole svaku žutu nijansu, ali može biti i boja magente. Žuta je ta koja najbolje ističe karakter. Žuta ili narančasta boja pozitivno utječu ako su u lošem raspoloženju. Nosite odjeću tih boja i u dom ih unesite. Naravno to ne znači da morate obojiti zidove, samo je dobro ako imate npr. sliku zalaska sunca narančaste boje na zidu. Magenta je isto važna. Ako ništa drugo, tepih te boje Vam daje snagu i podršku. Može imati i terapeutske učinke, pogotovo ako imate nizak krvni tlak.

Djevica

Vaše boje su bijela i zelena. Obje boje predstavljaju ono što volite. Zelena predstavlja prirodnu čistoću, dok bijela odražava red i disciplinu koja je u Vama. Ako ste okruženi tim bojama, sigurno ćete dati najviše od sebe i Vaše samopouzdanje će biti stabilno što je vrlo važno za osobe rođene u znaku Djevice. Bijela i zelena boja se mogu kombinirati i tada će se najbolje istaknuti Vaše dobre osobine. Zelena je povoljna za spoj ili poslovni sastanak, a za intervju za posao kao odjevna kombinacija je bolja bijela. Ljekovito svojstvo ima zelena jer bijela djeluje previše higijenski, dok zelena daje energiju čak i kada ste prehlađeni. Zelena boja može Vam donijeti više sreće jer je u mnogim kulturama ona simbol sreće.

vaga

Vaga

Nijanse plave i tamno zelena boje Vam pristaju. Tirkizno plava jako pomaže ako je imate doma. Tu boju birajte za pločice jer mjesto gdje boja dominira će sigurno biti prostor gdje ćete pronaći duševni mir. Oblačite nijanse plave. Vi volite plave klasične traperice te ako možete, obucite i traper jaknu s njima. Osjećate se slobodno i u odjeći koje su nekoć nosili kauboji u Americi. I zelena i plava imaju ljekovito djelovanje na Vas. Plava djeluje osvježavajuće, a zelena daje poseban mir koji može smiriti čak i napad astme.

Škorpion

Boja rubina i ljubičasta su Vaše boje putem kojih ste sposobni dati sve od sebe. Obje boje mogu biti na Vama kao nakit, a mogu biti i blizu Vas jer je dobro ako su te boje uvijek zastupljene u Vašem domu. Obje izražavaju strast, potrebu za savršenstvom i predstavljaju želje, no također pokazuju svu nepredvidljivost ovog znaka. Ljubičasta ukazuje na ljepotu, a rubin crvena na strast ili čak borbenost. Ako želite, odjećom tih bojama možete iznenaditi nekoga ili čak zavesti ako je potrebno. Ljubičasta utječe kao lijek na Vas te ima sposobnost ublažavanja bolova u zglobovima, glavoboljama pa čak i migrene smanjiti.

strijelac, horoskop

Strijelac

Osobama rođenim u znaku Strijelca pristaje više boja, no zelena i crvena su idealne za njih. Oni su vrlo fleksibilni u smislu boja, čak vole i šarenilo, no nikada ne pretjeruju. To nije slučajnost jer ovaj znak gleda na budućnost na temelju boja tj. lako prihvaćaju raznolikost svijeta. Ako želite iznenaditi osobe u Vašem okruženju, dame trebaju obući crveni kostim, a gospoda smeđe odijelo. Važno je da u Vašem okruženju ima zelene i crvene, ali i prirodne boje drveta, što je jedan od elemenata u znak Strijelca. U terapiji bojama se također može utjecati na raspoloženje bojama drveta ili čak bojom zalazećeg ili izlazećeg sunca. Oba simbola i boje su od velike važnosti Strijelcu. Možda i najdjelotvornija tehnika za osobe rođene u ovom znaku za izlječenje je putem terapije bojama.

Jarac

Tamne nijanse najviše pristaju njima pa čak i crna. Ipak za znak Jarca je tipična veselost, no uz tamne boje potrebne su i svijetlije kao žuta. Osobnost ljudi rođenih u ovom znaku ima puno suprotnosti i skloni su depresiji i baš zato moraju biti u stanju isključiti i opustiti se. Vašu individualnost doista odražava crna boja, ali ako želite iznenaditi okolinu, tada pokažite Vašu nasmijanu i ljubaznu stranu veselim bojama. I sami ćete se uvjeriti da komunikacija bojama pomaže Vama da se osjećate jako dobro u Vašoj koži. Ljekovito djelovanje na Vas imaju zimske slike ili zimske šetnje, dok boje mogu biti i žuta i zelena. Tamnije boje Vam odgovaraju, ali nemaju terapijski učinak.

vodenjak, horoskop

Vodenjak

Osobama rođenim u znaku Vodenjaka pristaju boje kraljevske plave i smaragdno zelene. Obje boje označavaju duhovno ispunjenje. Dobro je ako doma imate svoj osobni postor gdje je vitraž u tim bojama i koji je uvijek vidljiv da Vas može smirivati. Boja smaragda može biti prisutna u obliku nakita ili komada odjeće koji nosite. Kraljevska plava neka bude uključena prema okolini jer tako možete izraziti Vaše namjere, dostojanstvo i jasan stav putem odjeće koju imate na sebi. Smaragdna boja ima najbolji terapeutski učinak na Vas jer baš ova terapija daje mir, ali može pomoći ako Vas boli želudac ili čak u ozbiljnijem slučaju prehlade.

Riba

Znaku Ribe pristaje boja indigo i tamno zelena. Obje boje jako pozitivno djeluju i imaju učinkovit utjecaj na njih. Jako lijepo će Vam pristajati ako obučete bilo koji tamnozeleni komad odjeće koji se može kombinirati s indigo plavom. Plava je pogodna za razgovor za posao ili intervju, dok nijanse zelene pomažu na spoju i čine Vas zavodljivom. Dobro je ako imate obje boje u svojem domu, to može biti ili zavjesa ili stolnjak, no sigurno će pomoći u smirivanju jer imaju i energizirajući učinak. Za terapiju bojama se predlaže boravak u zimzelenoj šumi gdje možete malo prošetati i ostavite iza sebe teške bolesti. Borova šuma je jednako dobra za Vas kao i voda.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika