Hiromantija | ASTRO24h

Hiromantija

Hiromantija

Suvremena hiromantija  kombinira tradicionalne tehnike gledanja u dlan s psihologijom, holizmom i alternativnim metodama divinacije.Hiromantija  je, kao i ostale tehnike gatanja i proricanja, bila zabranjivana tijekom srednjeg vijeka od strane Crkve.  Popularnost joj je narasla u novom vijeku razvojem drugih okultnih znanja i filozofija.

Jačanjem građanskog društva i slabljenjem moči Crkve, hiromantija, kao i druge vještine proricanja, polako ulazi u svakodnevnu upotrebu.

Gledanjem u dlan može se analizirati nečiji karakter ili iščitati nečija budućnost. Obično se prvo analizira  dominanta ruka, za koju se vjeruju da nosi zapisanu budućnost ili sudbinu osobe kojoj se gata. Linije na drugoj ruci otkrivaju ono što nam je dano rođenjem, obiteljsko nasljeđe ili tragove prijašnjih života (ovisno o svjetonazoru osobe koja gata).

Okvir za klasičnu hiromantiju  čini grčka mitologija. Svaki dio dlana i svaki prst povezan je s nekim bogom ili božicom te nose karakteristike istih.

Postoje debate iz kojeg dlana je bolje čitati budućnost. Uvriježeno je mišljenje da lijeva ruka pokazuje potencijale, a desna realiziranu osobnost individue.

Lijevu ruku kontrolira desna strana mozga koja odražava nesvjesno, našu unutarnju osobu, dušu i urođenu osobnost.

Desnu ruku kontrolira lijeva strana mozga koja se odnosi na logiku i razum i stranu naše osobnosti koju reflektiramo na van. Ona održava utjecaj društva, edukacije i iskustva na našu osobnost.

U većini škola hiromantije , oblik šake se dijeli na četiri ili deset glavnih tipova, koji uglavnom odgovaraju klasičnim elementima ili temperamentima. Oblik šake nosi karakteristike elementa kojem pripada.

Zemljane ruke – širok, kvadratan dlan i prsti. Linije na rukama su rijetke i duboko usječene. Ovakav tip ruke karakterizira materijalističke i praktične osobe.

Zračne ruke -  četvrtasti dlanovi i dugi prst. Često suha koža. Ovakve ruke predstavljaju inteligentne osobe vješte u komunikaciji.

Vatrene ruke – pravokutni dlanovi, kratki prsti i ružičasta koža. Ovo su ambiciozni, nemirni i energični ljudi.

Vodene ruke – ovalni dlanovi s dugim prstima otkrivaju osjetljivu i intuitivnu osobu koju krasi altruistično ponašanje.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika