Hiromantija kroz ruke proriče sudbinu | ASTRO24h

Hiromantija kroz ruke proriče sudbinu

Hiromantija-kroz-ruke-prorice-sudbinu

Jedna od najpoznatijih tehnika proricanja sudbine je hiromantija . Temelji se na uvjerenju da su oblik ruke , prstiju i linija dlana glavne odrednice u tumačenju karaktera  i određivanju budućnosti svakoga od nas. Diohiromantije  koji se bavi proučavanjem oblika ruke  naziva se hirognomija . Smatra se da lijeva ruka  ukazuje na karakter  s kojim smo rođeni, dok je desna ruka  indikator onoga što ćemo učiniti s našim “prirodnim karakterom”, tj. našim genetskim naslijeđem. Također treba spomenuti da mnogi hiromanti vjeruju da su ove indikacije obrnute kod osoba koje su ljevoruke – desna ruka ukazuje na prirodan karakter, a lijeva na ono što je postignuto i što će se postići. Pored osnovne podjele na sedam tipova ruku  (elementarni, lopatasti, duhovni, kupasti, četvrtasti, intelektualni i mješoviti oblik ili tip ruke ), postoji i stariji sistem kvalifikacije koji je popularan kod današnjih hiromana, a zasniva se na  podjeli koja svrstava ruke  u četiri tipa koji odgovaraju elementima Vatre, Zraka, Zemlje i Vode.

  • ·  Vatrena ruka

Ovu ruku  predstavlja dug, četvrtasti dlan sa slabo izraženim linijama i kratki prsti. Naziva se još  i “intuitivna ruka ” ili “impulsivna ruka ”. Vlasnici ove ruke  su vrlo temperamentni, brzopleti i djeluju bez razmišljanja o posljedicama. Posjeduju nemiran duh, avanturističku i promjenjivu prirodu. Za ovu ruku  se još kaže i da je muževna, bez obzira na spol, jer posjeduje odlike koje su povezane s muškošću, kao što je brzo donošenje odluka i sposobnost opstanka.

 

  • ·  Zemljana ruka

Ova ruka  je kratka i četvrtasta, te po svom obliku podsjeća na lopatu. Njene linije dlana su duboko urezane, iako ih u većini slučajeve ima veoma malo. Vlasnici “praktične ruke ”, kako se još naziva, također posjeduju karakteristike tradicionalno povezane sa muškošću, kao što su otvorenost, hrabrost, i želja za dominacijom. Ove osobe na prvi pogled djeluju vrlo smireno i flegmatično, dok su u sebi poput vulkana koji svakog trenutka može eksplodirati.

 

  • ·  Zračna ruka

Ova ruka  posjeduje snažnu građu s četvrtastim dlanom na kojem su linije duboko urezane. Odlikuje se i dugim prstima za koje se često kaže da su “umjetnički”. Osobe sa ovakvom rukom  imaju odlične organizatorske i komunikacijske sposobnosti; zanimaju se za nauku, filozofiju i politiku. Oštroumni su, vrlo precizni, a u svojim odlukama vode se isključivo razumom, nikad srcem.

  • ·  Vodena ruka

Ova ruka je tanka i duga, prsti su izduženi, dok se na dlanu nalazi mreža brojnih krivudavih i finih linija. Osobe sa ovakvom rukom imaju odlike za koje se tradicionalno vjeruje da su ženske. Najizraženije među njima su intuicija i promjenjivost. Po prirodi su vrlo tihe i povučene i uvijek se zanimaju barem za jednu umjetnost. Vrlo su emotivne i pokazuju puno pažnje prijateljima i svima onima koje vole.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika