Govor tijela | ASTRO24h

Govor tijela

Govor tijela

Smatra se da najveći postotak komunikacije nije verbalni nego tjelesni. Bili mi toga svjesni ili ne, naše tijelo stalno šalje poruke okolini. Način na koji se oblačimo, naše geste i mimika daju dosta informacija o nama. Nekad su one očigledne, ali često se događa da ni sami nismo svjesni što poručujemo ljudima oko nas. Signali koje tijelo šalje otkrivaju brojna, skrivena značenja koja su posebno važna ako se radi o osobi do koje vam je zaista stalo. Govor tijela  nije teško naučiti, jer primjere uvijek možete uzeti iz vaših osobnih reakcija na određena događanja ili pojave. Zato je dobro znati malo više o tome, kako bi lakše razumjeli druge, ali i kako bi mogli kontrolirati ono što neverbalno govorimo drugima.

Govor muškog tijela

Ako je muškarac zainteresiran za vas, htjet će izgledati viši, pa će se potruditi da što više izbaci grudi i uvuče trbuh. Da bi ste znali vodi li računa o svom izgledu, pogledajte da li ispravlja kravatu dok vam se obraća. Obratite pažnju na njegov položaj tijela  – ako se naginje prema vama znači da je zainteresiran, a posebno ako mu jedna noga ”slučajno” dodiruje vašu. Oči i pogled su jedan od najvažnijih znakova u govoru tijela , a kod muškaraca je on uvijek prodoran i očigledan ako je zainteresiran, bez ikakvog skretanja i skrivanja pogleda. Obratite pažnju na pokrete njegovih usana – one će vam ukazati na istinu. Ukoliko pokušava prikriti osmjeh, on se tada zaista želi nasmijati, ali mu podsvijest to ne dozvoljava, jer kao “pravi muškarac” želi sakriti emocije. Takva grimasa je zapravo kontrolirana verzija širokog i iskrenog osmjeha. U drugom slučaju, kada su njegove usne zgrčene i sastavljene, vjerojatno ima loše vijesti ili krije nešto. Prekrivanje usana šakama, vjerojatno znači da laže. Kada grize usne on indirektno pokazuje da ste mu privlačni i želi vas poljubiti. Obratite pažnju sliježe li muškarac ramenima kada vam govori  nešto – to znači da odbija priznati istinu i izbjegava osjećaj krivice.

 

Govor ženskog tijela

Za razliku od muškaraca, žene su suptilnije i trude se pokazati što skrivenije i misterioznije znakove, a ponekad su i vrlo stidljive u tome. Ako ste nekoj dami zapeli za oko, ona će vas promatrati stidljivo ili u nekim slučajevima i samouvjereno i uz blagi smiješak, ali će u oba slučaja povremeno skretati pogled. To je najpouzdaniji znak da joj nije svejedno kada ste vi u pitanju. Ukoliko primijetite da djevojka u vašoj blizini zanosno zabacuje kosu, znajte da vam time šalje poruku ohrabrenja. Kada prilikom gestikulacije otvara dlanove, znači da je društvena i iskrena. Slično kao i sa muškarcima, ako su joj noge ili članci blizu vaših, a posebno ako su joj noge prekrižene, znači da je zainteresirana. Ako ovlaš skine cipelu sa noge i počne vrtjeti stopalom, govori  vam da je uzbuđena i impresionirana onim što vidi. Još jedan pozitivan pokazatelj je kad počne vrtjeti kosu oko jednog prsta – tada dobro obratite pažnju na njen osmijeh.

Generalna tumačenje govora tijela

Ubrzan, nervozan hod – znak je iskrenosti

Hod s rukama u džepovima – znak je razočarenja i depresije

Stajanje s rukama na struku – znak je spremnosti i želje za napadom ili svađom

Sjedenje s raširenim nogama – znak je otvorenosti i smirenosti

Sjedenje s prekriženim rukama – znak je obrambenog stava

Dodirivanje nosa ili češkanje – znak je nesigurnosti, sumnje ili laži

Prevrtanje očima – znak je sumnje, nervoze, nepovjerenja

Prekrižene ruke iza leđa – znak je brige i stresa

Dodirivanje članaka – znak je brige

Gledanje u pod i glava naslonjena na ruke – znak je dosade

Trljanje ruke o ruku – znak je izdaje

Sjedenje s rukama prekriženim iza glave i ispruženim nogama – znak je povjerenja i superiornosti

Otvoren dlan – znak je časti i iskrenosti

Dodirivanje kose – znak je nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja

Klimanje glavom gore-dole – znak je interesiranja

Dodirivanje brade – znak je razmišljanja i donošenja odluka

Pognuta glava i spušten pogled – znak je krivice ili manjka samouvjerenosti

Dodirivanje ili trljanje ušiju – znak je odlučnosti

Promatrajte osobu i pročitajte namjere prije nego dobijete verbalnu potvrdu!

Za više informacija i detaljnije analize odnosa, slobodno se obratite našim savjetnicima!

inozemstvo, astro24h, zapisano u zvijezdama, Asto centar, poziv, najbolji savjetnici

Astro Centar, savjetnik , savjet , advisor , zapisano u Zvjezdama, hrvatska

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika