Gatanje iz kave | ASTRO24h

Gatanje iz kave

Gatanje-iz-kave

Svatko od nas ima bar jednu susjedu ili prijateljicu koja zna ponešto o gatanju iz kave i rijetki su oni kojima netko nije pokušao iz šalice pročitati budućnost.

Iako se ovom tehnikom gatanja bave brojni ljubitelji ispijanja kave, malo je onih koji uistinu znaju gledati u kafu . Simboli koji se javljaju u talogu zahtijevaju odrađeno predznanje, kako bi se mogli pravilno povezati i rastumačiti. Uz to gatanje iz kave  zahtjeva i posebnu pripremu ovog napitka, ali i konzumaciju.

Gledanje u kafu  vuče korijene iz kineskog proricanja iz listića čaja. Kineski svećenici su nakon ceremonijalnog ispijanja čaja objašnjavali oblike koje su formirali listići čaja. Od njih su to vidjeli Arapi koji su ovu tehniku gatanje počeli primjenjivati na kavi. Arapi su to prenijeli Turcima, a Turci ostatku svijeta. Zahvaljujući njima gatanje u šolju  se proširilo Balkanom.

Gatanje iz kafe  uključuje i neke predradnje, prije svega pripremu kave.

Dakle nužno je skuhati kavu i to tursku kavu. Kava bi trebala biti jača i gušća. U kavu se ne smije ništa dodati, kako za vrijeme kuhanja, tako i za konzumacije. Kava se kuha samo za osobu kojoj se gata.

Da bi gatanje iz kave  uopće bilo moguće nužno je da budete opušteni i da niste u stisci s vremenom. Ako žurite s ispijanjem kave ili ste nervozni i napeti, gatanje u kafu neće imati previše smisla, jer će simboli biti zbrkani i bit će nemoguće iščitati njihovo značenje i međusobne veze.

Najbolji način pripreme podloge za proricanje iz kave je opušteno ispijanje napitka uz ugodna razgovor i razmišljanje o sadašnjosti i budućnosti. Kava bi se trebala piti vruća dok se talog još nije smirio i najbolje bi je bilo piti iz fildžana. Mlijeko i šećer strogo su zabranjeni.

Idealno vrijeme za gatanje iz kave  je razdoblje punog mjeseca, a proricati se smije samo za dana, od izlaska do zalaska sunca.

Nedjeljom se ne preporučuje gledanje u kavu.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika