Ciganice ili ciganski tarot | ASTRO24h

Ciganice ili ciganski tarot

Ciganice-ili-ciganski-tarot

Podrijetlo karata za ciganski tarot , kao i tarot karata općenito, je nepoznato. Za razliku od klasičnih tarot karata koje čini špil sa 72 karte, špil ciganskog tarota čini 36 karata.

Ove karte za razliku od tarot karata, koje su se nekad davno koristile i za igranje, koriste se isključivo za proricanje.

Svaka karta ciganskog tarota predstavlja jedan važan trenutak u životu čovjeka i simbol je za neki osnovni pojam. Svaki simbol, osim osnovnog značenja, ima i svoje šire značenje, koje određuje njegov položaj u tarot otvaranju.

Gledanje u tarot karte u slučaju ciganskih tarot karata jednako je kao i kod klasičnih karata, samo su načini za otvaranje tarot karata drugačiji.

Ciganice nisu numerirane već je svaka karata obilježena sličicom.

Karte možemo podijeliti u 4 skupine:

1. pozitivne karte (Sreća, Stalnost, Iznenadna sreća, Novac, Dijete, Svadba, Kuća, Ljubav, Vjernost, Nada, Dar, Veselje)

2. negativne karte (Lopov, Neprilika, Neprijatelj, Gubitak, Nesreća, Neiskrenost)

3. neutralne (Pismo, Poruka, Sudac, Posjeta, Putovanje, Svećenik, Misao, Nešto novca, Ljubomora, Tuga, Čežnja, Bolest, Smrt)

4. opisne karte (Ljubavnik, Ljubavnica, Udovac ,Udovica, Oficir)

Za tumačenje tarot karata potrebno je ne samo poznavanje značenja određenih karata, već i umijeće razumijevanja njihovih međuodnosa.

Gledanje u tarot karte može nam otkriti prošlost, sadašnjost i budućnost, ako tarot otvaranje i tarot gledanje izvodi vrstan poznavalac proricanje sudbine tarot kartama.

Zbog svoje jednostavnosti lako se izvještiti u ovoj vještini proricanja tarot karata, pa su ciganice jedna od najzastupljenijih usluga tarot linija .

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika