10 napuštenih mjesta koje trebate vidjeti | ASTRO24h

10 napuštenih mjesta koje trebate vidjeti

10 napuštenih mjesta koje trebate vidjeti

Namibija, Kolmanskop- Grad duhova,izgrađen na dijamantu.

Ovaj grad je nekad bio veliki i uspješan jer je u vrijeme izgradnje željeznice jedan radnik pronašao dijamant. Tijekom vremena, ovom izgrađenom krugu društva, kako je ponestajalo dragog kamenja, došao je kraj i svatko je otišao dalje na slijedeće obečavajuće mjesto. Tako je ovaj grad postao sada grad duhova. Obavezno to morate vidjeti!!

Kina, Shicheng- Podvodni grad, iz proslog tisućljeća

Prekrasan grad sagrađen prije 1400 godina. Savršeno je očuvan pod vodom, onako kako su ga u ono vrijeme zamislili (sanjali). Taj mali komadić prošlosti, kineski Atlantis Mora, mora vidjeti svatko tko je zainteresiran za nadnaravno i misteriju.

Kolumbija, Hotel Salto- Vodopad,prebivalište duhova

Hotel je otvorio svoja vrata 1928. godine s prekrasnim pogledom na vodopad. Međutim, opaka infekcija proširila se vrlo brzo. Prvo se smanjio broj turistai ubrzo su ga morali zatvoriti. Danas, kako se navodi, Hotel je uklet jer se puno neobjašnjivih samoubojstva dogodilo u blizini. U 2012.godini, započelo je renoviranje hotela. Pretvorit će ga u muzej, te će ga tako zainteresirani ponovno moći pogledati.

Njemačka, Beelitz- Napuštena vojna bolnica

Sablasna zgrada bolnice izgrađena je 1898. godine za bolesnike TBC-a, a kasnije su se u ovoj bolnici brinuli i o Adolfu Hitleru. Danas stoji prazna, samo se duhovi kreću u njemu u krug koji su tu dosljedno umrli i nisu bili u mogućnosti prijeći na drugi svijet….

Italia, Basilicata-Sile prirode su učinile nenastanjivo ovo srednjovjekovno selo

Selo je nekada bilo naseljeno Grcima, ali izmedju 1959. i 1972. godine, dogodili su se razorni potresi i klizišta, da su ljudi koji su tu živjeli mislili da su natprirodni te su bili prisiljeni napustiti svoje domove. Sada se na ovom mističnom području snimaju filmovi, primjerice, tu se snimao film o kralju Davidu i film Passio također.

Kambodža, Angor Wat-Samostan, u kojem se božanstvo okrenulo….

O Angor Wat-u je čulo mnogo ljudi, ali svakako vrijedi posjetiti ovo mjesto,a pogotovo oni koje privlači istočna kultura. Grad Angore je 1431. godine zauzela Tajlandska vojska. Nakon toga su stanovnici pobjegli i od onda stoji tako prazno….

Japan, ostrvo Hashima-Progoni duha rudara…..

Na ovom Japanskom otoku bilo je naseljeno 5000 rudara, dok je ugljen bio glavno gorivo za zemlju. Danas se samo povremeno javljaju duše radnika jer je industrija potpuno napuštena……

 

Tajvan, San-Zhi, Prokleto, futuristično mjesto ljetovanja

Ove ljetne vile nikada nisu sagrađene u potpunosti jer tokom izgradnje dogodilo se nekoliko neobjasnjivih, kobnih nesreća. Prema mještanima, ova zemlja je prokleta, pa na ovo mjesto na godisnji odmor idu samo oni koji se ne boje duhova. Definitivno ga vrijedi pogledati, makar jednom!

Australia, Sydney- Plutajuća šuma u moru…..

Zvuči čudno, zar ne? Ovaj parobrod zvao se SS Aerodrom. Otkada su ga povukli, nije se više koristio jer se dogodilo nekakvo rušenje. Danas je tako zaboravljena kriška prošlosti da ga svakako morate vidjeti!

Ukrajina,Pripyat- U blizini Černobila…..

Malo mjesto u blizini nuklearne elektrane koje je potpuno napušteno nakon katastrofe. Kao prvo, ovdje su živjele obitelji radnika u reaktoru Danas je grad duhova, koje, se samo s odgovarajucom mjerom opreza isplati posjetiti jer se i dan danas može mjeriti razina radijacije.

Napravite sami magiju za sreću. Nije teško! Sreća nikada nije bila bliže —> bit.ly/magija_za_srecu

Posted by Astro 24h on Monday, March 23, 2015

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika